Snowden miatt lesz leépítés az NSA-nál

2013. augusztus 09. 09:39

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség célja, hogy minél kevesebb ember férhessen hozzá a titkos információkhoz, ezért azt tervezik, hogy 90 százalékkal csökkentik a rendszerelemzők számát, azok eddigi munkáját pedig automatizálnák.

2013. augusztus 09. 09:39

Kilencven százalékkal csökkentené a rendszerelemzők számát az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA). Erről a Snowden-ügy miatt döntöttek. Mint azt az NSA igazgatója, Keith Alexander egy kiberbiztonsági konferencián bejelentette: a cél az, hogy minél kevesebben férjenek hozzá a titkos információkhoz.

Mint elmondta: a létszámcsökkentést úgy érnék el, hogy nagy részt automatizálnák azt a munkát, amit eddig a rendszerelemzők végeztek, így az adatelemzés gyorsabb és biztonságosabb lesz. Mint fogalmazott a „a folyamatot már elindították”. 

Az NSA munkájának automatizálása egyébként még a Snowden-ügy előtt kezdődött, de azóta a folyamat felgyorsult.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2013. augusztus 09. 11:57
ez vicces; az mondjuk biztos, hogy egy automata program nem fog "hazaárulást" elkövetni - a kérdés csak az, hogy képes lesz-e ugyanolyan hatásfokkal detektálni a veszélyesnek minősülő kommunikációt: pl. "Kedves Rasid. Köszönöm a virágokat, amiket küldtél, rendben megérkeztek. Most keresem hozzá a megfelelő öntözőkannát és virágföldet. Ha megvannak, találkozzunk a megbeszélt helyen és vigyük el a virágokat a kiállításra. Remélem, világraszóló sikerük lesz. Üdv, Szaif"
Az új MSzP: KMP!
2013. augusztus 09. 11:28
és akkor az utcára kerül 90%-nyi potenciális snowden - vagy majd likvidálják őket? elküldik őket különleges bevetésekre pakisztánba, szíriába, líbiába?
ördöngös pepecselés
2013. augusztus 09. 09:58
gondolom az automatizálás akkor lesz teljes ha már a célzott atomcsapást is rákötik a kimenetére így nem kell bíbelődni a sok megbizhatatlan kétlábúval. Az elnők meg kap egy potit amit feljeb/lejjebb teker aszerint hogy mekkora a veszély. A hírforrások is automatizáltak lesznek hogy ne legyen tele kínos esküvői menet megsemmisítésekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!