A fejlesztési régiók határait követheti a román közigazgatási reform

2013. április 08. 19:07

Liviu Dragnea román miniszterelnök-helyettes szerint komoly érvek szólnak a jelenlegi gazdasági fejlesztési régiók határainak közigazgatási rendszerben való alkalmazása mellett.

2013. április 08. 19:07

A jelenlegi fejlesztési régiók határai mentén alakíthatják ki Romániában az új közigazgatási régiókat – derült ki Liviu Dragnea román miniszterelnök-helyettes hétfői nyilatkozatából.

A közigazgatási régiók kialakításáért felelős miniszterelnök-helyettes kijelentette: „el kell ismernem, hogy a jelenlegi gazdasági fejlesztési régiók határainak a megőrzése mellett komoly érvek szólnak. Még nem született végleges döntés, de úgy tűnik, hogy biztos léptekkel haladunk e változat felé” – mondta Dragnea.

A többségében magyarok lakta Hargita és Kovászna, valamint a mintegy felerészben magyarok által lakott Maros megye jelenleg egy fejlesztési régióba tartozik, ugyanakkor ebben a régióban a magyar lakosság aránya csak körülbelül 30 százalék.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2013. április 09. 09:33
Volksleiter 2013. április 8. 20:07 1 2 ''Ha ezt bejelentik,Martonyinak azonnal le kell mondania.'' Hát persze, Bajnai vagy Mesterházi sokkal jobban tudja kezelni ezt a problémát, ugye ????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!