Putyin Irán mellett áll

2012. június 07. 14:44

Oroszország támogatja Irán békés célú atomenergia-használatát – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Pekingben, amikor a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SESZ) csúcskonferenciáját követően kétoldalú megbeszélést folytatott Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnökkel.

2012. június 07. 14:44

„Mindig is támogattuk az iráni emberek jogát a modern technológiához, beleértve a nukleáris energia békés célú felhasználását. De szeretném hangsúlyozni, hogy békés használatról beszélünk” - hangoztatta Putyin. „Oroszország tisztában van Teherán álláspontjával, vagyis hogy Irán nem készül nukleáris fegyverek előállítására” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy „ez a mi feltételezésünk”.

Az IRNA iráni hírügynökség Ahmadinezsádot idézve arról számolt be, hogy a Teherán és Moszkva közötti építő együttműködés békét és biztonságot jelent a térség számára. Mint az elnök elmondta, Irán és Oroszország „egyazon oldalon áll”, és a két ország kapcsolatainak fejlődése „fényes jövő” előtt áll.

A SESZ záródokumentumában a tagállamok hat vezetője az iráni kérdéssel kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy országaik számára nem elfogadható az iráni probléma erővel való megoldása, mivel annak beláthatatlan következményei lennének a régió és az egész világ stabilitására és biztonságára nézve.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2012. június 07. 19:55
Putyin végre a világpolitikában is tevékeny. Reméljük, ugyanúgy rendet teremt benne, mint Oroszországban.
egysegelem
2012. június 07. 16:01
Oroszorszagnak jo penzt hoznak az iszlam allamokbol rendelt fegyvereladasok, Sziria is rengeteg orosz fegyvert vasarolt, es az oroszok ezert vetoznak meg minden Sziriat elitelo hatarozatot. Csak a penz szamit nekik, az emberelet sosem szamitott. Csak a penz, es az USA-nak valo betartas. Ennyi az orosz kulpolitika.
gyula
2012. június 07. 15:54
Oroszország - Izrael . Még belegondolni sem merek .......
Jancsipapa
2012. június 07. 15:53
Így aztán az eddigieknél is meggondolandóbb minden valóság alapot nélkülöző, gyalázatos hazugság és minden provokáció.Irak esetében sem nyert bizonyítást a vegyi fegyveres hazugság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!