Leszerel Obama és Medvegyev

2010. március 26. 18:11

Véglegesítette a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló szerződést Barack Obama amerikai és Dimitrij Medvegyev orosz elnök. A megállapodás értelmében mindkét hatalomnak 1550 nukleáris robbanófeje maradhat.

2010. március 26. 18:11

A Fehér Ház közlése szerint megállapodott a nukleáris fegyverek számának csökkentéséről Barack Obama és Dimitrij Medvegyev. A új szerződés értelmében, - mely az 1991-es, a stratégiai fegyverek csökkentéséről szóló szerződés helyébe lép - mindkét fél 1550 nukleáris robbanófejet tarthat meg. Az Egyesült Államoknak jelenleg több mint kétezer, Oroszországnak valószínűleg több mint 2500 robbanófeje van. A szerződést Obama és Medvegyev április 8-án Prágában írja alá, de azt még ratifikálnia kell az amerikai kongresszusnak és az orosz dumának is. A megállapodás kiterjed a nukleáris fegyverek célba juttatására használható rakétákra is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!