Kadhafi felosztaná Svájcot

2009. szeptember 04. 14:57

Szomszédai között osztaná fel az alpesi országot Kadhafi líbiai diktátor, aki erről hivatalos javaslatot is beterjesztett az ENSZ-hez.

2009. szeptember 04. 14:57
Kadhafi az ENSZ előtt követeli Svájc felosztását című cikkében tudósít Tages-Anzeiger svájci napilap a líbiai államfő és az alpesi köztársaság vitájának új fordulójáról. A líbiai államfő az ENSZ-hez fordult javaslatával, hogy az őszi plenáris ülésen törölje a térképről Svájcot és felossza azt a szomszédjai között. Amit Kadhafi már a júliusi olaszországi G8-as találkozón is felvetett, most egy erre vonatkozó hivatalos javaslatot is beterjesztett az ENSZ-hez. Kadhafi elképzelése szerint etnikai alapon osztanák fel, a nyugati francia területeket Franciaországhoz csatolnák, Tessin kantont megkapná Olaszország, míg a németek lakta régiókat a Szövetségi Köztársasághoz csatolnák.

Líbia egy évig lesz az ENSZ közgyűlésének elnöke. Most a svájci diplomácia feladata, hogy ne legyen botrány az ENSZ közgyűlésen – folytatta a svájci külügyi bizottság alelnöke. Anne Peters, a baseli egyetem nemzetközi jogi professzorának meggyőződése, hogy Kadhafi javaslatának nincs esélye. Ez a lehető legdurvább módon megsérti a nemzetközi jogot, mivel beavatkozik más államok szuverenitásába.

Kadhafi felosztaná Svájcot (MNO)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. szeptember 07. 13:27
Szerintem meg, ha nem adják vissza nekünk az elcsatolt területeinket - kérjük cserébe Líbiát! Hmmm? Jó ötlet mi?
honphibu
2009. szeptember 07. 10:25
Én szurkolok neki! Olyan unalmas már ejrópa. Valamint javaslom, hogy a felosztási ceremóniát a Nagy-Trianon kastély Cotelle-csarnokában rendezzék.
oscar
2009. szeptember 05. 08:33
nem akad senki aki eltegye lab alol ezt a napszemuveges majmot....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!