Saját kis forradalmaink

2019. november 20. 00:55

Milyen demokratikus, mondhatnánk elsőre – ha nem lenne egyre inkább manipulatív a közösségi médiumok tere.

2019. november 20. 00:55
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa

Kis falunkban próbáltuk egy lelkes és elkötelezett csapattal a kilenc éve pozícióban lévő, kontroll nélkül működő liberális vezetés ellenében megméretni magunkat az önkormányzati választáson. Kopogtattunk, utcafórumoztunk, plakátoltunk derekasan, ki-ki munkája és családi feladatai mellett belevetve magát a nagy hajrába. Olykor úgy éreztük, erőn felül küzdünk – végeredményét tekintve pedig hiába. Hogy a vállalhatatlan és szomorú Borkai-ügy, a kormánypártok elleni protestközhangulat vagy a helyi vezetés eredményessége állt a vereség hátterében, ma már talán nem is érdekes.

Egyikünk sem politikusként érkezett e térbe, de hajtott bennünket a lelkesedés és a hiányérzet: az utcák így-úgy aszfaltozottak, de akik járnak rajtuk, közönnyel fordulnak el egymástól. A falu közepes szinten elműködget, de lélek és szellem nélkül, a templom is csak jópofa díszként fityeg a „független” polgármester alkalmi szerveződésének logóján; ám a falu kétharmada számára a mi közösségépítésre hívó, a közepességet meghaladni kívánó szavunk nem volt vonzó.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!