Rendőrség: Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb

2023. november 12. 18:51

Aki nem hajlandó becsatolni magát, annak a közösségi közlekedést javasolják.

2023. november 12. 18:51

Az utóbbi időszakban jelentősen növekedett azoknak a száma, akik azért haltak meg autóbalesetben, mert nem voltak bekötve – írja a Police.hu.

A rendőrség szerint hiába minden kezdeményezés, az emberek nem veszik elég komolyan a felszólítást, hogy csatolják be a biztonsági övüket,sőt, még a gyerekeik életét is kockáztatják azzal, hogy nem használnak gyerekülést.

„Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv” – olvasható a rendőrség honlapján.

Nyitókép: Ale Ventura / AltoPress / AFP. Illusztráció.


 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. november 13. 08:07
Durva, de igazuk van.
kizokkentido
2023. november 13. 05:36
A halál nem veszélyes, de az élet az igen.
figyelő4322
2023. november 12. 22:17
Lehet, hogy a biztonsági öv kényelmesebb, mint egy koporsó. Én ugyan a másodikat még nem próbáltam ki, úgyhogy ezzel nem tudok vitatkozni. Csak arra hívom rá a figyelmet, hogy azért létezik egy lényeges különbség. Ugyanis a koporsóba (általában) halottakat fektetnek bele... Azok meg amúgy sem érzik, hogy mennyire lehet kényelmetlen. 🤔 Na, az IS igaz, hogy eddig még halott sem voltam, de a legjobb tudomásom szerint ez a helyzet! Ha valakinek más tapasztalata lenne, lehet írni/ vitatkozni... 🧐
békalepcse2.0
2023. november 12. 21:54
Egy a helyes következtetés. Nem kell száguldozni és akarnok módon vezetni. Aki száguldozik és másokat semmibe vesz azokat ki kell zárni a közlekedésből, akár véglegesen! A fiamnak nemrég vettem egy három literes csúcs mercit és hál Istennek nincs száguldozási mániája, hiába ott a segge alatt a fél hortobágyi ménes. Régen fiatal koromban, amikor még hatvan vilt a megengedett, ritkán mutatott hetvennél nyolcvannál kevesebbet a mutató a kis utcákban sem.... Ma már nagyon megfontoltan közlekedek, mert rwngwteg az idióta vezetni képtelen balfasz, aztán túlélési versennyé alakítják a mindennapi közlekedést. Na ezeket kéne minden eszközzel kiszűrni, mert a biztonsági övnél sokkal fontosabb lenne az alkalmatlanok száguldozásának megakadályozása. Nem azt mondom hogy tegyék őket szerencsétlenné a jogosítványuk elsőre bevonásával, de jelentős korlátozásokkal vezethessenek csak! A technika birtokában ez nem jelenthet akadályt. Azonnal lecsökkenne a balesetek száma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!