Ki is hazudik, kollégák?

2023. november 27. 17:30

A 444 videójának az volt a konklúziója, hogy a jobboldali sajtó szégyellje magát, hazudozik, és amúgy is hogy merészel a másik oldal politikusairól, közszereplőiről rossz dolgokat megírni.

2023. november 27. 17:30
null
Both Hunor
Both Hunor
Pesti Srácok.hu

„A héten megnéztem az ATV Csatt műsorát, amelyben Huth Gergely és Kovács András vitatkozott Dévényi Istvánnal és Vona Gáborral a jobboldali sajtó állítólagos gonoszságáról. Egészen felháborító volt hallgatni, hogy micsoda panaszkodást vágott le Dévényi István »igazkonzervatív« újságíró és Vona Gábor egykori politikus. A kifakadásuk apropóját a 444 videós összeállítása adta, amelyben a külföldről kitartott kollégák egyoldalúan igyekeztek bemutatni a jobboldali sajtó elmúlt években elbukott sajtópereit. A példaként felhozott ügyek korántsem annyira egyértelműek, mint ahogy igyekeztek azokat beállítani.

A 444 videójának az volt a konklúziója, hogy a jobboldali sajtó szégyellje magát, hazudozik, és amúgy is hogy merészel a másik oldal politikusairól, közszereplőiről rossz dolgokat megírni. A jobboldali embernek tűrnie kéne szó nélkül minden sértést, és aljas támadást. És amíg a 444, a Telex, a Partizán és a többiek Amerikából, Nyugat-Európából és még ki tudja, honnan finanszírozva, a nemzetközi baloldal érdekeit kérdés nélkül kiszolgálva, „atomfegyverrel” lő a jobboldal irányába, addig a konzervatív sajtó egy csúzlival se tüzeljen vissza, ha lehet. Hiszen ez így lenne szerintük az igazságos.

Azért is háborít fel különösen, hogy Juhász Péter és Vona Gábor áldozatnak igyekszik magát beállítani, mert ismerve a most épp diadalként emlegetett ügyeket, pontosan tudom, hogy bármit is hozott ki ítéletként a bíróság Juhász Péter Portik Tamással és az élettársával kapcsolatos ügyében, vagy akár Vona Szürke Farkas-ügyében, az alaptörténet mindegyik esetben igaz volt és annak is látszott. Persze azt nem állítom, hogy a jobboldali sajtó minden cikk esetében kellően óvatos és kellően körültekintő lett volna, de az biztos – amit egyébként Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője is elmondott a számon kérő hangú Dévényinek –, hogy minden történet magja igaz volt, nincs miért szégyenkeznünk.”

Nyitókép: Képernyőmentés

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZUzoli Süli
2023. november 27. 22:33
dedós perek
Onurisz
2023. november 27. 21:49
Dévényinek és Vonának igaza van a konkrét ügyekben, Vonának az általános kérdésfeltevésben is. Csak az a kérdése álszent, hogy a konzervatív sajtó miért nem gondolja úgy, hogy neki korrektebbnek kellene lennie. Ugyanis Magyarországon talán a rendszerváltozás közvetlen forgatagát leszámítva (de ez sem egyértelmű) nincs és nem is lehet olyan sajtó, amely független a mindenkori pártpolitikától. Választási kampányidőszakban pedig sajtó sincs, csak sajtópártok. Kovácsnak és Huthnak pedig igaza van abban, hogy ezt a szándékos lejárató újságírást a baloldalon kezdték, a jobboldali sajtó csak felzárkózott. Ám ma már ugyanolyan hatékonyan végzi, vagy még hatékonyabban is. Ezt mi konzervatív választók nem szeretjük, fintorgunk és köpködünk ilyenkor, de nehogy már a mi oldalunk hagyja abba, amikor a baloldali érzelmű polgárok még csak nem is fintorognak. A bírók a sajtóperek ítéletei során pedig ugyanúgy politikai beszámításokkkal élnek, mint a többi szereplő. Nem minősíthetők objektív mércének.
dryanwolf
2023. november 27. 21:44
Felrobbant a kercsi híd, "nincs miért szégyenkeznünk"! - énekelték ünnepelve a nindzsákok egy kocsmában.)
t-a-bandi
2023. november 27. 21:02
Azért a "kolléga" kicsit erős, Hunor. Te egy bértollnok vagy, egy sajtóipari betanított asszisztens. Egy normális országban még tsz-írnok sem lehetnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!