Márki-Zay Péterék politikai boszorkányüldözést folytatnak a helyi református iskola ellen

2023. szeptember 19. 14:16

Az önkormányzat éppen a tanév kezdete előtt zárt le az intézmény által használt helyiségeket.

2023. szeptember 19. 14:16

Hatalmas a felháborodás a hódmezővásárhelyi Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolába járó gyermekek szülei között, miután a Márky-Zay Péter vezette önkormányzat lezárta az intézmény egyes termeit – írta a Magyar Nemzet

A cikk szerint a tulajdonos önkormányzat éppen tanévkezdés előtt, 

mindenfajta előzetes bejelentés nélkül zárta el az iskola telephelyeként működő Petőfi utca 6. szám alatti épület földszinti, az intézmény által használt termeit, 

így egyes foglalkozásokat csak máshol, így például az iskolaudvaron tudnak csak megtartani. 

A családok attól tartanak, hogy az intézkedés az ártatlan gyermekeket sodorja veszélybe, és gátolja az iskola további fejlődését is. Szerintük Márki-Zay Péternek mint felelős polgármesternek megoldania kellene a problémát, nem bosszúból előidéznie azt. 

A szülők szerint nem szakmai vagy jogi, hanem szimplán politikai okai vannak az önkormányzat lépésének. 

Ahogy az egyik szülő elmondta, a református egyház korábban megpróbálta megvásárolni az ügyben érintett épületet, de az eladási árat, a kialkudott összeget az önkormányzat többször, az aktuális megegyezések után megemelte. Az egyház ezután úgy döntött, hogy egy szintet bérel az épületben. 

A város vezetése azonban a tanévkezdés előtt lezárta a helyiségeket. Ezt megelőzően az önkormányzat egy régi kis szolgálati lakásra hivatkozva társasházzá minősítette az épületet, és azzal a tervvel álltak elő, hogy a földszinti részen játszóházat alakítanak ki. 

Nyitókép: Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi városházán 2023. február 8-án. (Fotó:MTI/Rosta Tibor) 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. szeptember 21. 18:51
Dehát, Márkizaj előbb volt keresztény, mint az apostolok. :)
KBA98
2023. szeptember 19. 20:45
Mi lenne, ha a szülők véletlenül találnának egy lapátot?
P.Béla
2023. szeptember 19. 19:13
Tessék mondani! Ez az önmagát kereszténynek valló Márky-Zay Péter? Most belegondolva reá vall, mert a rá jellemző egyéni módszerekkel akarja megnyerni szavazóinak a választópolgárokat a közelgő önkormányzati választásokra is. Tartok tőle, hogy megint nem fogja majd érteni, hogy miért nem rá szavaztak az iskola diákjainak szülei, meg a tágabb református gyülekezet tagjai sem. A jó pap is holtig tanul, a rossz politikus meg soha. avagy Bölcs ember a más hibájából tanul, az ostoba politikus még a sajátjából sem. És van még Márki-Zay Péter, aki tudja, hogy neki nem kell tanulni, mert az amerikai porszívóügynök képzésnél jobb nincs.
Mandiner444hu
2023. szeptember 19. 15:25
Sátánista Márki-Zay Péter
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!