A magyar szabályozás az ügynökaktákkal kapcsolatban kielégítő

2023. szeptember 13. 21:06

Azoknak a személyeknek a tevékenységét, felelősségét már jóval bonyolultabb kutatni, akiknek az ügynökök jelentettek.

2023. szeptember 13. 21:06
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook

„Véleményem szerint a magyar szabályozás az ügynökaktákkal kapcsolatban  kielégítő. Minden magyar állampolgár szabadon kutathatja a Történeti Levéltárban az aktákat. 

Bárki kikérheti saját magára, vagy – a megfelelő érzékeny információk kitakarásával – másokra vonatkozóan a megfelelő dokumentumokat. 

Azonban azt ne feledjük, hogy azoknak a személyeknek a tevékenységét, felelősségét már jóval bonyolultabb kutatni, akiknek az ügynökök jelentettek. Pedig ez kérdéskör az állampárt működésének szempontjából talán lényegesebb információ mint az, hogy kik jelentettek. ”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 14. 15:42
Örülnék, ha többé nem szólalna meg!
gyaloggos
2023. szeptember 14. 10:41
EL kell ezt már végleg felejteni! AZ ÉRINTETTEK zöme már nem is él, vagy igen agg már. S a kezdetektől fogva az volt ezzel a baj, hogy NEM a valóságot tárták volna fel. SOK adat már nincs is meg, SOK embert zsaroltak, SOK ember pedig ténylegesen nem is szolgáltatott z AVH számára használható adatot.
szemlelo-2
2023. szeptember 14. 09:43
Ebben igaza van, de azért gondosan megfeledkezik arról, hogy a Történeti Levéltárba csak azok az akták jutottak be, amiket az elvtársai nem semmisítettek előtte meg.
llnnhegyi
2023. szeptember 14. 08:59
Hová tolakodsz? Áruló!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!