Ne keverjük össze azt, amit a nagyvilág elkülönít!

2024. április 03. 10:02

Fodor Gábor sajnos ebben is következetes.

2024. április 03. 10:02
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Index

„Nagy tisztelője vagyok Fodor Gábornak, kiváltképp a politikai következetessége okán. Jóllehet hat évvel fiatalabb nálam, mégis egy fokkal korábbi politikai generációhoz tartozik. Ő a rendszerváltoztatás egyik ikonikus liberális alakja, jómagam pedig a mai modern európai baloldal képviselője vagyok.

Tulajdonképpen Fodor Gábor legtöbb állításával egyet szoktam érteni, már ami a gyakorlati megfigyeléseket illeti. Ideológiai vetületek dolgában már kevésbé. Így jártam most legújabb írásával is, amelyben számos kétségkívül releváns állítást tesz állapotainkról, úgymint magyar sajátosságként tálalja népünk – az én szavaimmal – csökött együttműködési képességét, avagy megpedzi Magyar Péter rövid csillagútjának alighanem lefelé induló szakaszát.

Nézeteink közötti nagy különbség azonban egyetlen szóban testesül meg: baloldali. 

Ő egészen másként használja ezt a fogalmat, mint az valójában. Sajnos az ilyen szokásokat ugyanúgy a magyar átkok közé sorolom, mert ezek elválasztanak minket a világtól. Nem szerencsés, ha világfogalmakat más értelmű hungarikummá változtatunk, és csak saját dolgainkra figyelve becsapjuk magunkat, illetve a nagyvilág többi részét. Eredmény: kölcsönös értetlenség.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Fodor Gábor

Index

Idézőjel

Lehet-e egyáltalán valami újat, előrevivőt képviselni ebben az állóháborúvá merevedett hazai politikai rendszerben?

Fodor Gábor sajnos ebben is következetes. Számos írásában szinonimaként használja a baloldali és a (jelenleg) ellenzéki jelzőket. Jóllehet volt már alkalmam figyelmeztetni ennek helytelenségére, ő tulajdonképpen ezt el is ismeri, aztán mégis minden megy tovább a megszokott vakvágányon. Ha Fodor Gábornak és sokan másoknak, így például a Fidesznek igaza lenne ebben a sommás baloldalozásban, akkor a rendszerváltoztató ellenzék balról előzte az akkori állampártot, az MSZMP-t, s egyúttal balra sorolja önmagát mint liberálist, valamint a baloldaltól manapság irtózó magyar zöldeket, sőt még a náci gyökerekkel és hajtásokkal rendelkező szélsőjobbos mutációkat is.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:56
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­g­ö­s­­­ ­­l­­á­n­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­­á­­­r­n­­a­­­k­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
tapir32
2024. április 04. 22:09
Csődközelbe került az ország Gyurcsány vezetésével és csődközelbe került Budapest Karácsony vezetésével. A csődösök már megmutatták, hogy alkalmatlanok! Ez nem korrupció volt? Ez volt a szakértelem? Ez volt a felelős politizálás?
pintyoke-2
2024. április 04. 09:27 Szerkesztve
Fodort azért tartja el a NER, hogy baloldalozzon. Szóval ne számíts jóra, Kapitány uram.
Hangillat
2024. április 03. 18:07
"Nem szerencsés, ha világfogalmakat más értelmű hungarikummá változtatunk, és csak saját dolgainkra figyelve becsapjuk magunkat, illetve a nagyvilág többi részét." Szanyikum. Fodorikum.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!