Ennél jobban nem is különbözhetnének, mégis nagyjából azonos szinten áll a Mi Hazánk és a Kutyapárt

2023. augusztus 23. 16:52

Ketten együtt a magyar lakosság 13 százalékát tudhatják maguk mögött.

2023. augusztus 23. 16:52
KOVÁCS Gergely

Fej fej mellett áll a két, egymástól teljesen különböző, tömbön kívüli ellenzéki párt a Republikon Intézet júniusi felmérése szerint. Az 1000 fő telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatás a Mi Hazánkat 7, a Kutyapártot 6 százalékra mérte.

Az elemzés a két párt szavazóinak demográfiai jellemzőit és politikai attitűdjeit, aktivitását térképezte fel. Ez alapján a főbb megállapítások:

  • a nemek eloszlását tekintve a Kutyapárt szavazótábora nem sokban tér el a magyar átlagtól, a Mi Hazánk szavazói között sok a férfi,
  • arányaiban mindkét pártnak kevesebb a fiatal szavazója,
  • a Kutyapárt-szavazók iskolázottsága átlag feletti, a Mi Hazánknál az átlag alatt marad,
  • a kutyapárti szavazók több mint fele, a Mi Hazánk-szavazók 78 százaléka él vidéken,
  • nagyon más a két „tábor" elkötelezettsége.

A teljes elemzést a hvg.hu-n olvashatja el, itt.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. augusztus 23. 19:30
A két szélsőség vonza a talibánokat! Jellemzően a fiatalabb, összehasonlitási lehtőtőséggel és szándékkal nem rendelkező generációkat
hátakkor
2023. augusztus 23. 18:59
A lakosság 13%-a mögöttúk? Kötve hiszem..
Lombi
2023. augusztus 23. 17:46
Ha a mihazánkban megbíznának az emberek, simán elérnék a 25%-ot. De mivel jobbik hagyaték, ahhoz minimum 10 év konstruktív, építőjellegű munka kellene és komoly szakértők a háttérben, akik valódi jobboldali programokat tudnak lerakni az asztalra. De ezt gyakran már most sem tartják be. Ha valamiben népszerűséget látnak, rákattannak, ho hülyeség, ha nem. Aztán ha nem jön be, ejtik a témát. Sajnos nem lesz belőlük kontroll párt. Pedig nagyon nagy szükség lenne egyre. Egy igazira.
Ekrü
2023. augusztus 23. 17:25
"a Kutyapárt-szavazók iskolázottsága átlag feletti, "- Baranyi Krisztina XDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!