A Kutyapárt a Momentum ellen tüntet a hegyvidéki előválasztás véghajrájában

2024. április 12. 18:47

Komoly vádak miatt áll a bál az acsarkodó ellenzéki pártok között.

2024. április 12. 18:47

Nyitókép: MKKP BP XII. kerület Facebook-oldala

Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy Visi Piroska Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármester-jelöltje azt állítja: a Momentum név szerint küld leveleket olyan hegyvidéki választóknak, akik soha sem adták meg személyes adataikat a pártnak. Dr. Farkas Csaba, a Momentum hegyvidéki polgármester-jelöltje reagált ezekre a kijelentésekre: szerinte ez egy mocskos kampány és nem a Hegyvidék lakóihoz méltó.

A Kutyapárt az ügy folyományaként péntekre tüntetést jelentett be a Momentum ellen, és ki is vonultak a hegyvidéki önkormányzat elé, 

miközben már zajlik az előválasztás annak eldöntésére, hogy ki legyen a kihívója Fonti Krisztinának az önkormányzati választáson.

Völgyesi Miklós a kerületi választási bizottság elnöke, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult az előválasztáson alkalmazott rendszer miatt – tudta meg a 24.hu. Szerinte a Böszörményi úti termelői piacnál „több szervezet folytat politikai célzattal adatgyűjtést”, „az agitátorok a jóizlés határát feszegető módon próbálnak” a vásárlóktól beszerezni adatokat, ami viszont „aggálykeltő”. A beadványban az is szerepel, hogy az előszavazás adatkezelési tájékoztatója szerint a személyesen szavazatot leadók személyi azonosítóját is felviszik az informatikai rendszerbe. Ezt azért teszik, hogy kiderítsék, az érintett „személyesen adott-e már le szavazatot az előválasztáson”. A beadvány szerint azonban az online szavazáson résztvevők személyi azonosítójának kezeléséhez nincs meg a szükséges jogszabályi felhatalmazás. 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­á­n­­y­­­o­­k­ ­­v­­­á­r­n­­a­k­ ­­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Spiritmonger
2024. április 13. 00:58
Csak egy kávét kérek...
atti64
2024. április 12. 21:58
SZARZSÁK A SZARZSÁK ELLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I feel the earth move under my feet
2024. április 12. 20:47
Ki az a hülye, aki ezt a rosszarcú drogost bárminemű hatalommal ruházná fel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!