Az ügyészség jelezte: nem érintett más kormánytag a Völner-ügyben

2022. február 10. 12:00

Márki-Zay Péter szavaira reagáltak.

2022. február 10. 12:00
null

Nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy az Igazságügyi Minisztérium már meggyanúsított államtitkárán kívül más kormánytag érintett lenne a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét érintő korrupciós ügyben – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Hozzátették: ezek alapján minden alapot nélkülöz Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt erről szóló állítása, amelyet a politikus vasárnap osztott meg közösségi oldalán.

 A hódmezővásárhelyi polgármester bejegyzésében akkor azt írta: „A képen a kormánytagok láthatók, kiegészülve a köztársaságielnök-jelölttel. Egyikükről ügyészségi dokumentumokból tudjuk, hogy külföldön rendszeresen kenőpénzt vett át a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar azóta előzetes letartóztatásban lévő elnökétől, Schadl Györgytől”.

Márki-Zay Péter posztjában arról is írt, hogy ez a politikus az úgynevezett Gazda, aki egy miniszter vagy a korábban lemondott Völner Pál miniszterhelyettesnél is nagyobb befolyással bíró személy.

Az ügyészség közleményében leszögezi: a sajtóban és a közösségi médiában megjelent találgatásokkal ellentétben a nyomozati iratban szereplő adat szerint Gazdámnak az ügy két, letartóztatásban lévő gyanúsítottja hívta egymást.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. február 11. 09:14
Hagyjuk már ezt az egész MZP-t a faxba. Hála Istennek szűk két hónap és eltűnik a süllyesztőben, mehet vissza gitáros istentiszteletet tartani mormon porszívóügynököknek.
Gyzoltan
2022. február 11. 07:53
Tetszik, nem-tetszik, de történt valami olyan, aminek nem lett volna szabad megtörténnie... Minden rendszernek, minden érának megvannak a maga vámszedői, parazitái, kik együttműködést színlelve, csakis a maguk hasznára tevékenykednek, akár legálisan, akár illegálisan... Úgy is mondhatnánk, élnek a lehetőséggel, mert az erkölcs, a morál nem ismert fogalom előttük.., s nem biztos, hogy vétkük csakis az övék lenne, hiszen jól lehet, olyan közegben nevelkedtek, ahol központban a percent, a haszon állt... De ne siessünk előre... A hivatkozott konkrét esetben a célszerűség azt diktálja, hogy megvárjuk az eljárás eredményét, lezárását... -aztán eldönthető, hogy az tetszik, avagy nem tetszik...
VESZ ÉSZ
2022. február 10. 19:39
Hülyék,ti még hisztek ennek az ügyészségnek?
pitypang1125
2022. február 10. 14:49
Zakkant elmebeteg szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!