Dömötör Csaba: A Balaton a legerősebb időszakát éli

2021. augusztus 10. 17:05

Minden ellenkező állítás ellenére a Balaton a legerősebb időszakát éli – írta közösségi oldalán a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden.

2021. augusztus 10. 17:05
null

Dömötör Csaba videóbejegyzésében arról beszélt, hogy júliusban rekordot döntött a turizmus Magyarországon. A vendégéjszakák száma elérte az 5,5 milliót, ami 17 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor volt. Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb célpont, amely most már négyévszakos vonzerőt jelent – fogalmazott az államtitkár, sorra véve, hogy a kormány milyen beruházások támogatásával segítette elő a színvonal-emelkedést.    

A balatoni strandokkal összefüggésben azt emelte ki, hogy mintegy felük szabadstrand, a partszakaszok hosszát tekintve kétharmaduk az.

Az elmúlt években 17 Balaton-parti település 45 szabadstrandja újult meg kormányzati támogatással – ismertette, majd megjegyezte, ezért is furcsa nézni a repülő által húzott MSZP-s hirdetéseket, amelyekben szabadstrandok felett követelnek szabadstrandokat. A szálláshelyekről szólva közölte, hogy a kormány a nagy, a közepes és a kis szálláshelyek megújulását is támogatja a Kisfaludy-programmal. Csak panzióból 137 újult meg az elmúlt években, és 5880 magán- és egyéb szálláshely megújításához nyújtottak támogatást – sorolta. Rámutatott: sokan a járvány hónapjaiban tudták elvégezni a felújítást. Értékelése szerint a felújítások nemcsak a szolgáltatási színvonalat javítják, de bővítik a kínálatot is, ami fékezheti az áremelkedéseket.    

A látnivalók közül kiemelte a szántódpusztai majorság felújítását, a harminc részből álló épületegyüttesben új múzeum, új élménypark és lovasprogramok is lesznek.

Megújult a szigligeti vár is, kapuk és tornyok születtek újjá, új részek is épültek – mondta, megjegyezve, hogy csak tavaly 180 ezren látogattak oda. Külön megemlítette, hogy két évtizedes szünet után újra jár kisvasút a csisztapusztai vonalon, a nyolc kilométeres szakaszon a nyitás utáni napokban ötezren utaztak. Jövőre elkészülhet a tihanyi apátsági galéria is, emellett a kormány négymilliárdot biztosít a keszthelyi Festetics-kastély megújítására – folytatta Dömötör Csaba. A parlamenti államtitkár jelezte, hogy bővülnek a közlekedési lehetőségek is: új motorvonatok állnak szolgálatba a Balatonnál, emellett megújul a balatoni bringakör és jövőre elkészülhet a Balaton-Budapest 108 kilométeres kerékpárút.

(MTI)

Fotó: Facebook

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. augusztus 11. 16:07
Próbáltam volna adatokat keresni a balatoni vendégéjszakák számáról az 1980-as évekre visszamenőleg, de nem találtam. Így csak valószínűsítem, hogy lódít. Ő sem támasztotta alá a véleményét.
makapaka2
2021. augusztus 11. 14:45
A Balaton zsúfolva van nyaraló emberekkel Az árak pedig sokkal kedvezőbbek, mint például Horvátországban. De azért hazudozzatok csak libernyákok, megszoktuk..
Aerion
2021. augusztus 10. 18:16
Soha nem volt annyi fejlesztés a Balatonnál, mint az elmúlt 5 évben. Soha a megveszekedett kurva életben. Soha. Több mint 400 milliárd forint uniós forrás áramlott a térségbe, plusz 200 milliárd hazai forrás. Tudjátok mennyi érkezett a moslék utolsó kormányzása idejében? Ennek a tizedrésze is alig. Elvonás volt, és az önkormányzatok magukra hagyása. 'Csinájjanak amit akarnak, tőlünk megdögölhetnek mentalitás érvényesült'. Nem véletlenül let az egész térség fideszes. junó. A Balaton nem volt prioritás, egy kanyi vasat se adtak 2004-től 2009-ig kormányzati koordinációban területfejlesztésre, inkább elvonással sújtották a térséget. És EZEK merészelnek megszólalni Balaton fejlesztésügyileg. A tetves rohadt büdös kurva kommunista édesanyátokat! Moslékok.
Gyéressy Károly
2021. augusztus 10. 17:55
Egy lófaszt. A balatoni turizmus csinálhat rekordokat, amúgy a turizmus legszarabb időszakát éljük csődök tömegével. Az ilyen sikerpropagandával meg elmehet ez is a p.csába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!