Áder János felmentette a Magyar Honvédség parancsnokát

2021. május 27. 08:53

Idő előtt, június 1-jei hatállyal mentették fel Korom Ferencet, aki maga kérte felmentését.

2021. május 27. 08:53
null

Felmentette Áder János köztársasági elnök Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát – az erről szóló elnöki határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg. Áder János köztársasági elnök 2019. január 15-én nevezte ki Korom Ferenc altábornagyot a Magyar Honvédség parancsnokává. Korom Ferenc parancsnoki megbízatása 2023. május 15-ig szólt.

A Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak

Korom Ferenc vezérezredes kérte a Magyar Honvédség parancsnoki posztjáról való felmentését Benkő Tibor honvédelmi minisztertől – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI megkeresésére. Korom Ferenc kérését egyebek mellett azzal indokolta: a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. A vezérezredes kérését azzal indokolta, hogy a 2018-ban rábízott feladatokat – a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség (MH) szétválasztását, az MH Székesfehérvárra történő költöztetését, a haderő szervezeti átalakítását és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését, az eszközbeszerzések előkészítését – jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

Korom Ferenc meglátása szerint azonban a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Ugyanakkor tapasztalatait,

tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja

– tették hozzá. Korom Ferenc parancsnoki utódjáról egyelőre nem született döntés – írta a HM.

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. május 29. 12:29
Fekete Ló megírta mi van, de azért folyik a ködösítés.
brekker
2021. május 29. 12:27
Az ellenzéki hozzászóló zombik hülyének nézik az olvasókat.
LMéR
2021. május 27. 17:03
A századparancsnokom volt ezelőtt 3 évtizede, akkor még hadnagyként. Kemény katona volt, de becsültük és tiszteltük. Nem hiszem, hogy alkalmatlanság lett volna a gond.
barnabibambi
2021. május 27. 14:26
Egy másik Orbán hű pojácát raknak a helyére mert félnek a jövő évi választási bukástól.Szóval egy pártkatona lesz az utód!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!