Újabb 250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezik Magyarországra

2021. március 21. 15:52

Ezzel együtt a következő kevesebb mint két hétben összesen 680 ezer adag orosz oltóanyag érkezik hazánkba – mondta el Szijjártó Péter.

2021. március 21. 15:52
null

Vasárnap este 250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezik Magyarországra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter a videóban kiemelte: a koronavírus világjárvánnyal szembeni győzelemnek egyetlen receptje van, az oltás. Ehhez oltóanyag kell. Ezért jó hír, hogy vasárnap újra útra indult a magyar teherszállító gép, amely várhatóan este érkezik vissza Moszkvából 250 ezer adag Szputnyik-oltóanyaggal.

Azokat – amint a Nemzeti Népegészségügyi Központ dönt róla –, szállítják az oltópontokra, és „egy nagy lépést lehet tenni, a 2,5 milliós beoltottság irányába” – mondta. A miniszter hozzátette: a magyar szállítógép hazatérése után jövő héten újra szolgálatban lesz, ekkor 180 ezer adag oltóanyagot hoz Moszkvából, majd egy újabb 250 ezres szállítmánya is lesz. Így a következő kevesebb mint két hétben összesen 680 ezer adag orosz oltóanyag érkezik Magyarországra – ismertette Szijjártó Péter.

(MTI)
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antoine
2021. március 22. 00:39
A Pfizer saját honlapján megjelent közleménye szerint: Magyarország vonatkozásában az első negyedévre vállalt teljes vakcina mennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnöveli az országba szállított vakcina dózisok számát. https://selfservehosteu.pfizer.com/pfrrdownload/file/fid/83741 Ha hazudik a Pfizer, jó lenne, ha lépne a kormány, nem úgy ismerem őket, hogy csak úgy szó nélkül hagynák ezt. Mivel ez a Pfizer hivatalos közleménye, amit 5 napja adtak ki, és nem cáfolta senki, ezért igaznak veszem. (Hozzáteszem, a kormány tökéletesen tisztában van azzal, hogy az első negyedévben kevesebb vakcina fog érkezni az EU-s szállításból, nyilván tudják az ütemtervet. Maga Orbán mondta novemberben: Az Európából történő tömeges szállítás időpontja áprilisnál hamarabb nem várható, de jöhet vakcina máshonnan is tömegesen, és addig is érkezhet kisebb mennyiségben Európából is - mondta a miniszterelnök. Lesz egy részleges megkönnyebbülés december vége, január környékén, és egy felszabadulás áprilisban - összegzett. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-addig-kell-kitartani-amig-vakcina-megerkezik
pemete jakab
2021. március 21. 22:04
„egy nagy lépést lehet tenni, a 2,5 milliós beoltottság irányába” Mert, mi fog akkor történni? A nyájimmunitáshoz ennél több kell. Kb. 2-3 hét alatt érjük el a 2,5 millió oltást, akkor meg lehet, hogy amúgy is kifulladna a harmadik hullám.
kunfia
2021. március 21. 19:27
Orbánék propagandája: MAJD ez meg az LESZ. Korábban ez meg az VOLT. Éppen a JELEN marad ki a szórásból,a JELEN,amikor emberhalál VAN,és oltási káosz VAN. LOPJ MÉG TÖBBET,ÉS FOGD RÁ A VÍRUSRA!
triumphator
2021. március 21. 19:24
Ebből hetescikkely lesz meg egy b.szatlan jourová.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!