Jobbik: Tisztázzák a választási rendszerrel kapcsolatos panaszokat!

2018. április 10. 13:29

A Jobbik szerint szavazás során több tisztázatlan eset történt: elromlott választási szoftver, kérdéses módon hullámzó részvételi arány, az átjelentkezők voksainak ellenőrzésével kapcsolatos visszás körülmények. A párt elvárja az NVI-től, hogy tisztázza a panaszokat.

2018. április 10. 13:29

A Jobbik elvárja az NVI-től, hogy tisztázza a választási rendszerrel kapcsolatos panaszokat – olvasható a párt MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Jobbik felszólítja a Nemzeti Választási Irodát, hogy vizsgálja ki a választási csalások gyanújával kapcsolatos összes bejelentést és észrevételt. A voksolási folyamat során több tisztázatlan eset történt: elromlott választási szoftver, kérdéses módon hullámzó részvételi arány, az átjelentkezők voksainak ellenőrzésével kapcsolatos visszás körülmények, az ellenzéki szavazatok feltételezhető »kreatív könyvelése« (példának okáért Budapest 4-es választókerületének 4. szavazókörében a Jobbikra a jegyzőkönyv alapján leadott listás szavazatokat a Netpárt neve mellé kerültek elszámolásra) rendszerszintű hibák és visszaélés gyanúját vethetik fel. Ezek tudatában elvárjuk, hogy a Nemzeti Választási Iroda rövid időn belül vizsgálja ki a panaszokat és adjon megnyugtató válaszokat. A Jobbik folyamatosan vizsgálja a további adatokat, s egyben előkészíti az újraszámlálást elérő jogi beadványokat” – írják.

(OS-MTI)

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natali
2018. április 10. 21:57
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Olyan embert keresek, aki meghív engem. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/iykWCV oldalon Ezen az oldalon is elérhetőek a kapcsolati adatai
strkbwv
2018. április 10. 18:30
ennyi volt köcsögök
röviden
2018. április 10. 18:28
A szavazóköri összesítőn a Netpárt pont a Jobbik alatt van. Ugyanúgy lehet egyszerű tévedést, mint rosszhiszeműséget feltételezni. A hiba javítható.
józan paraszti ész
2018. április 10. 16:54
Veszteni lehet méltósággal is. De csak annak akinek volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!