DK: Csányi tényleg Milo Yiannopoulosszal akar együtt szerepelni?

2018. január 02. 14:33

A DK arra kéri Csányi Sándort, hogy gondolja át, tényleg részt kíván-e venni a többek között Milo Yiannopoulos neve által fémjelzett konferencián. Vadai Ágnes, a DK alelnöke szerint ”a meghívott előadók között föltűnik a nemzetközi szélsőjobboldal számos euroszkeptikus képviselője, beleértve a neonáci mozgalom legundorítóbb figuráinak egyikét-másikát is”.

2018. január 02. 14:33

A DK nyílt levélben fordul Csányi Sándorhoz, hogy gondolja át, csakugyan részt kíván-e venni a többek között Milo Yiannopoulos által fémjelzett konferencián.

Január végén a kormány konferenciát rendez Európa jövőjéről. Nem nehéz kitalálni, hogy a konferencia a kormánypártok választási kampányának része, amely a Fidesz ”Brüsszel-ellenes szabadságharcát” hivatott megideologizálni az Európai Unió és annak alapértékei ellenében – olvasható Vadai Ágnesnek, a DK alelnökének MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében. Végkicsengésében nyilvánvalóan a nemzeti szuverenitás örve alatt a nemzetállami bezárkózás mellett, a tagállamok közötti szolidaritás, az integráció elmélyítése, a közös kül-, biztonság- és főleg menekültpolitika ellen fog állást foglalni. A konferencia meghívott előadói között föltűnik a nemzetközi szélsőjobboldal számos euroszkeptikus képviselője, beleértve a neonáci mozgalom legundorítóbb figuráinak egyikét-másikát is – folytatja Vadai.

A konferencia záró előadását a tervek szerint Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója tartja. A Demokratikus Koalíció nyílt levélben fordult hozzá, az iránt érdeklődve, vajon a konferenciára előadni meghívott Milo Yiannopoulosz, Götz Kubitschek, Frank Füredi, és Pascal Bruckner munkásságának ismeretében vállalta-e a felkérést. A levél röviden összefoglalja nevezettek álláspontját, tevékenységét, és politikai szerepvállalását, és arra kéri Csányi Sándort, hogy mind a maga, mind az általa vezetett pénzintézet reputációja védelmében gondolja át még egyszer, csakugyan kíván-e az említettek által fémjelzett konferencián szerepelni – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2018. január 02. 23:18
A konferencia honlapjáról eltűnt a program, a külügy közölte, hogy nem ők szervezik a konferenciát. A legostobább fideszbirkák meg még mindig Yiannopoulost támogatják, mert csak azt látják, hogy a baloldal támadja, azt nem vették észre, hogy Yiannopoulos a kormánynak is kínos. (Olyan ostobák, mint Schmidt Mária "történész", aki meghívta Yiannopoulist.)
illesl
2018. január 02. 22:24
Megint egyházi hatás alá került gyurcsányi, de lehet, hogy csak újra bérmálkozott. De így is ingyen reklámot csinál Milonak. Bezzeg, a régi szép időkben még így viselkedett: kormányfő beszélt arról, hogy megváltozott a tradicionális családmodell, így például egyre több gyerek születik olyan családba, ahol a szülők nem házastársak. A kormányfő nyugodt, szabad, előítéletektől mentes vitát akar a témában, azonban a kérdés a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) szabályozása alá esik, jegyezte meg. Az MSZP támogatja az azonos nemű párok regisztrált élettársi kapcsolatát, mondta Szabóné Müller Tímea, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek Szetey Gábor bejelentése után. Az, hogy a regisztrált élettársi kapcsolat mennyire jelentene a házassághoz hasonló jogokat, például az öröklésnél, komolyabb egyeztetést igényel ősszel a parlamentben, közölte a politikus. Szabóné Müller Tímea elmondta, az SZDSZ
koronaszepe
2018. január 02. 19:03
Én nem tudom, miért kell tiltakozni ezt ellen a nyomorult ellen? Fel kell mutatni, hogy ez ma a Fidesz sztárjobbere! Örülni kell a magas labdának!
Szerintem
2018. január 02. 17:52
Hogy jön ahhoz a DK hogy megszabja, csak milyen világnézetűek vehessenek részt egy olyan konferencián, amihez a DK-nak semmi köze?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!