Rétvári: Már alig van egészségtelen étel az iskolai büfékben

2017. november 25. 11:41

Már alig található egészségtelen étel az iskolai büfékben – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

2017. november 25. 11:41

A kormány intézkedéseinek köszönhetően már alig található egészségtelen étel az iskolai büfékben – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton az Iskolabüfé fesztiválon.

Az M1 aktuális csatorna híradójában elhangzottak szerint a kormány a chipsadó kivetése mellett szigorította a menzareformot és bevezette a mindennapos testnevelést. Rétvári Bence a rendezvényen azt mondta, az intézkedések azt szolgálják, hogy a most felnövekvő generáció ne jusson hozzá az iskolában egészségkárosító termékekhez, másrészt szokjon hozzá az egészségeshez.

Hozzátette, ez arra ösztönzi a büféket, a konyhákat és a szolgáltatókat, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő, de finom élelmiszereket állítsanak elő és árusítsanak az iskolásoknak.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. november 28. 00:21
Aki nem bír ki napi hat órát büfé nélkül, az haljon ki! Legjobb, ha ezt még idejekorán közvetítjük a feltörekvő nemzedék felé. A KDNP-ről se tudok mást mondani.
brekker
2017. november 27. 22:21
A KDNP igyekszik megtalálni a saját arcát. De bármennyire is igyekeznek, a só nélküli ételek, és a cukor nélküli kakaó senkinek nem kell. Ugyanúgy, mint a mindennapi tornaóra a folyosón, miközben délután le vannak lakatolva az iskola sportpályái.
gudmen
2017. november 26. 00:10
bence, már csak te meg büntársaid mérgezitek a közéletet...
liberálzöld.
2017. november 26. 00:06
És amint az utolsó büfé is megszűnik, az összes egészségtelen étel eltűnik onnan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!