Jobbik: Visszaélésszerű lehet a bírók kinevezésének gyakorlata

2017. október 10. 12:21

Felmerül annak gyanúja, hogy törvénytelenül, visszaélésszerűen nevezik ki a bírókat – mondta Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese kedden.

2017. október 10. 12:21

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint felmerül annak gyanúja, hogy törvénytelenül, visszaélésszerűen nevezik ki a bírókat. Staudt Gábor keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arra mutatott rá: míg pártja kérésre adatokat kapott a 2016-os bírói kinevezésekről, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) nem adták át nekik a főbb mutatókat az új bírósági rendszer életbe lépése utáni időszakról, vagyis a 2013 és 2015 közöttiről, amikor a legtöbb bírót nevezték ki.

Az ellenzéki politikus rámutatott: azután kért adatokat az OBH-tól, hogy egy bíró megtámadta annak a pályázatnak az eredménytelenné nyilvánítását, amelyen első helyen végzett. 

Staudt Gábor szerinte nemcsak a vezetői posztokat, hanem a bírói pozíciókat tekintve is élhet az a gyakorlat, hogy Handó Tünde, az OBH elnöke csak az általa preferáltakat nevezi ki.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Einar
2017. október 10. 15:53
Egykori Jobbik szavazók: Visszaélésszerű a Jobbik politikai gyakorlata!
Mich
2017. október 10. 14:00
Korábban a nácik azt szajkózták, hogy ők (a Fidesszel ellentétben) minden régi új bírót leváltanának, és újakat neveznének ki... ...most meg (a bolsikkal összekacsintva) a megtörtént kinevezéseket bírálják...
Csigorin
2017. október 10. 13:04
Hando azt nevez ki akit akar? Ez a dolga.
kispufi
2017. október 10. 12:47
Nincs igazatok, igény viszont lenne rá, gyerekek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!