Mecset nyílhat Zuglóban

2017. február 03. 14:06

Mecsetet épít Zuglóban a Magyar Iszlám Közösség az ATV értesülései szerint. A kerület nem tudott eddig a projektről.

2017. február 03. 14:06

A budapesti XIV. kerületben mecset épül a Magyar Iszlám Közösség keretei között. Az ATV értesülései szerint az épület kulturális központként is funkcionál majd.

Kovács Zoltán Ahmed imám a hírt egy január 20-ai prédikációjában osztotta meg a hívekkel. „Szükség van arra, hogy a muszlimok támogassák ennek a mecsetnek a létrehozását” – tette hozzá Kovács. Az ATV megtudta azt is, hogy a hely a „Germanus Gyula Iszlám Kulturális Központ, a Durics Hilmi Husszein Mecset” nevet fogja viselni.

Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke megerősítette a portálnak az ingatlanvásárlás tényét, de a pontos helyszínt egyelőre nem árulta el. 

A kerület sajtósa az atv.hu-nak elmondta: nincs információjuk arról, hogy a Magyar Iszlám Közösség bármit is vásárolt volna Zuglóban, így kizárható, hogy önkormányzati ingatlanról van szó.

Kis utánajárással kiderítettük, hogy az új központ a Paskál utcában lesz, az épületben korábban egy konditerem üzemelt. A központban lesz többek között mecsetrész, mosdóhely, könyvtár, gyermekmegőrző, bolt, iroda, étterem, fitnessterem, és még egy lakás is az imám számára.

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson
2017. február 06. 11:34
Mecset nyílhat Zuglóban. Ma egy mecset, 10 év múlva 1000.
Szúnyog
2017. február 05. 10:09
Betiltani!
durrbele
2017. február 04. 11:25
porig rombolni.felégetni.Ha ez felépűl minden városunkban épiteni fognak.Ha nemvagyunk képesek megvédeni kereszténségünket iszlám fenhatóság alá fogunk kerülni 100 év múlva
balbako_
2017. február 04. 10:53
Majd Szegeden Botka megengedi, ha Zuglóban nem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!