Földalatti gigafőpályaudvart építenek Debrecenben

2016. október 05. 14:25

A városi magán- és tömegközlekedést, valamint vasút- és buszállomást is magába foglaló komplexumot a föld alá vezetik a 4-es főút egy szakaszával együtt. Erről között együttműködési megállapodást Debrecen városa a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-vel és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szerdán.

2016. október 05. 14:25

Papp László polgármester (Fidesz-KDNP), Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója és Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára írta alá szerdán a debreceni főpályaudvar előkészítéséről és megvalósításáról szóló együttműködési megállapodást.

Papp László polgármester elmondta, elviselhetetlen jelenleg a forgalom a főpályaudvar környékén, rengeteg személyautó, autóbusz és kamion használja az útvonalat. A jövőben a 4-es főút ezen szakaszát a felszín alá vezetik egy húszezer négyzetméteres pályaudvarral együtt, írta meg a Dehir.hu

Nagy Róbert Attila NIF-vezérigazgató bejelentette, hogy tavasszal kezdődnek meg a munkálatok. A főállomáson belül a vasútállomás, a helyi és helyközi autóbusz állomás, a trolik és a villamos megállóhelyei is egymás mellé kerülnek. Ezen túl egy háromemeletes parkolóház, kerékpártároló és taxiállomás is épül.

A látványterveket az MTI adta közre.  

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2016. október 06. 21:11
hogyhogy, ebben nem is lehet focizni!!!
kicsiaborsde
2016. október 06. 08:18
Nagyon ronda a design. :(
brekker
2016. október 06. 00:20
Ha a Mandiner azt mondja, hogy gigapályaudvar, akkor az azt jelenti, hogy éppen csak befér majd rajta aminek kell.
Maddox
2016. október 05. 19:52
Ez tökjó, meg minden, de hogy néz már ki ez a látványterv? Valami okádék az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!