Bernd Storck: Most sem tenném Bödét a kezdőbe

2015. október 08. 23:56

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország-Feröer Eb-selejtező utáni sajtótájékoztatón elmondta, a második félidőt látva sem érezte úgy, hogy Bödét a kezdőbe kellett volna tenni, és nem tudja megígérni, hogy Görögország ellen játszatja. A feröeriek edzője nem tagadta, hogy Böde pályára lépése lepte meg leginkább.

2015. október 08. 23:56

Lars Olsen, az ellenfél szövetségi kapitánya a Magyarország-Feröer Eb-selejtező utáni sajtótájékoztatón kijelentette, nem számoltak Bödével, ő volt számukra a legnagyobb meglepetés.

Újságírói kérdésre biztosította a magyarokat, hogy a következő, Románia elleni meccsen ugyancsak teljes lendülettel fognak játszani.

Az egyik tizenegyesgyanús szituációról is kérdezték a szakembert, aki közölte, nem látta még a visszajátszást, de érzése szerint büntetőt kellett volna ítélni csapata számára. Visszakérdezett, a jelenlévő újságírók szerint tizenegyes volt-e? A sajtó képviselői többségében bólintottak. Olsen mosolygott, de az elmaradt ítélettel – amit magától egyébként szóba sem hozott – nem kívánt tovább foglalkozni.

A magyar csapat feje, Bernd Storck közölte, az eredménnyel nagyon elégedett, Böde góljait pedig fantasztikusnak nevezte. Hozzátette: nem lepte meg a feröeri válogatott erős játéka, mivel tudta, hogy kiváló csapat.

A legtöbb újságíró Bödéről kérdezte Storck kapitányt. Arra a kérdésre, hogy a második félidő alapján már betenné-e Bödét a kezdő tizenegybe, nemlegesen válaszolt. Kifejtette: Bödét azért hozta be, mert az első gól után változtatni kellett, és növelni a nyomást. Erre a csatár kifejezetten alkalmas, mivel az ötméteresen belül könnyen eredményes, de nem minden taktikánál van ilyen játékosra szükség.

Azt sem tudta megígérni, hogy az eredményes csatár Görögország ellen már kezdőként léphet pályára. 

A sajtótájékoztató végén már nem szeretett volna tovább külön foglalkozni Bödével, mert – mint mondta – a többi játékosnak ugyanúgy gratulálni kell a játékáért. Hiszen hiába lenne nagyszerű gólszerző Böde, ha a többiek nem teremtenék meg a lehetőséget számára – magyarázta.

Mikor arról kérdezték, a szünetben mi hangzott el az öltözőben, elárulta, mindenki csalódott volt, alig szólalt meg valaki. Ekkor ő ismertette a két cserét. 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuc-kuc
2015. október 09. 18:09
Böde szép gólokat szerzett,(szerintem nagyobb játékos mint Dzsudzsák) de azért a győzelmünk nagyban köszönhető annak is hogy 12-en voltunk a pályán! Ilyen látványos bíráskodás mellett még szép hogy győzünk! Nem tudom mennyibe kerülhetett ez az MLSZ-nek vagy a kormánynak De már most felhívom mindenki figyelmét hogy minden tét meccset úgysem tudunk megvenni! Tehát csak szerényen.
KannibálTatárÚr
2015. október 09. 10:03
Nem csoda, hogy Mo.-nak nem megy a futball. Igen furcsa nézeteik vannak a magyar "szakértőknek". Gerd Müller pályafutásának kezdetén gúnyt űztek belőle a magyar "szakértők", merthogy nem futballista. Aztán ez a "tehetségtelen senki" 62 válogatott mérkőzésen 68 gólt lőtt, azt hiszem még ma is ő lőtte a legtöbb gólt a 16 csapatos VB döntőkön. A magyarok közül Kocsis Sándort diszkriminálták, aki a Puskás-kultusz miatt kisebbségi érzésben szenvedett, pedig a válogatottban 68 mérkőzésen 75 gólt lőtt (Puskás 85-ön 84-et), ő is a 16-csapatos VB-döntők legjobb góllövői közé tartozik, 1954-ben gólkirálya volt. Ugyanezen a VB-n Puskás nélkül - Kocsis nagyszerű játékával - menetelt a magyar válogatott, a döntőben - Puskással - elbukott. Dunai II Antal sokáig nem tudott bekerülni a válogatottba, pedig pl. a szlovák csapatok - gyorsasága miatt -jobban féltek tőle, mint Benétől, vagy Alberttől. Tichy Lajos sem kapta meg a megérdemelt elismerést az akkori Albert-kultusz idején. Ma Bödéra jár rá a rúd. Nem elég, hogy rúgja a gólokat, Németh Krisztián kapja a lehetőségeket.
red label
2015. október 09. 09:47
Ez egy komplett hülye, ritka bunkó pasas. Böde olyan gólt rúgott, mint Puskás és Albert. Cselezett, össze döntött néhány embert, és bevágta. És ez a hülye Storck, ezt nem vette észree? Majd észre vesszi a Livepool, MU. és többiek. Tragédia, hogy egy ilyen ember van a válogatott élén, és ez az MLSZ bűne.
kispufi
2015. október 09. 08:28
kókler. átgondolatlanul, kapkodva, sokszor első indulatból cselekszik, hol a közvéleményre, hol a franc tudja, épp mikor kire hallgatva. de mindezt ritka nagy önérzettel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!