Semjén: Vadászati nagyhatalom lesz Magyarország

2014. március 29. 15:51

A cél Magyarország vadászati nagyhatalmi pozíciójának visszaszerzése – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke az Országos Vadász- és Horgásznap hatvani megnyitóján szombaton.

2014. március 29. 15:51

A magyar vadászat megújításának célja az ágazat becsületének helyreállítása mellett  Magyarország vadászati nagyhatalmi pozíciójának visszaszerzése - mondta Semjén Zsolt az Országos Vadász- és Horgásznap megnyitóján szombaton, Hatvanban.

A miniszterelnök-helyettes szerint fontos, hogy az egész társadalom lássa, a vadászati kultúra része az egyetemes magyar kultúrának.
 
Semjén Zsolt, aki egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, rámutatott: a vadászatnak nagy nemzetgazdasági jelentősége is van, hiszen az ország legkevésbé iparosodott részeire viszi el a legfizetőképesebb embereket.
 
A miniszterelnök-helyettes szerint a vadászok életét nehezítő értelmetlen bürokrácia lebontása érdekében tett lépések közül az egyik legfontosabb a fegyvertörvény elfogadása volt. Életszerűvé tették egyebek mellett a fegyvertartásra, fegyverszállításra, vizsgáztatásra vonatkozó szabályokat is – tette hozzá.
 
A miniszterelnök-helyettes jelezte, hogy még az idén megszülethet az új vadászati törvény. 
 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. március 29. 19:05
Pár farkasfalka, esetleg pár medve és ezekre a disznó kocavadászokra semmi szükség nem lenne.
Akitlosz
2014. március 29. 19:03
A rohadék szalonkagyilkoson már megint eluralkodott a gyilkolási ösztön. :-( Az az igazán szomorú, hogy egy a világon semmilyen társadalmi támogatottsággal sem bíró látszat pártnak ekkora befolyása lehet Magyarországon. :-( Mindig örülök, ha arról hallok, hogy az egyik tetves vaksi vadász lelövi a társát. Csak az a gond, hogy ártatlan és ártalmatlan erdőben császkáló embereket is lelövöldöznek néha. :-( Meg persze a szegény állatokat.
békalepcse
2014. március 29. 17:48
Hogy a pinába faszi, amikor most adták utasításba felénk ezernyi vad kilövését a vadásztársaságoknak? Majd egymásra vadásznak a vendégvadászok?
VakzKommondor
2014. március 29. 17:38
Semjén a 2014 Mikolája? Kb pont akkor seggfej. Egyébként meg a ártja nevéből hiányzik egy vagy: Keresztény vagy Demokrata. Másképp nem sok értelme van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!