Még napokig nem lesz áram Nyíregyházán

2013. március 17. 17:43

Az áram nélkül maradt nyíregyházi családok segítése érdekében operatív tájékoztatási csoport felállításáról döntött Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester. Az E.ON várhatóan még napokig nem lesz képes helyreállítani a szolgáltatást.

2013. március 17. 17:43

Az önkormányzat sajtószóvivője, Rendes Sándor elmondta: a rendkívüli intézkedést az indokolta, hogy csütörtök este óta Nyíregyháza több településrészén, így Mandabokorban, Felsősimán, Oros egy részén, Nyírjesen, Nagyszálláson és öt tanyabokorban továbbra sincs áramszolgáltatás. A több mint száz fővel létrehozott, az érintett településrészek önkormányzati képviselőiből, a polgárőrség, a közterület-felügyelet, a városüzemeltető cég munkatársaiból, a mezőőri szolgálat tagjaiból és rendőrökből álló csoport vasárnap délutántól minden érintett háztartást felkeres. A személyes tájékoztatás mellett szórólapokat hagynak a családoknál, amelyek a rendkívüli intézkedésről tájékoztatnak – ismertette a sajtószóvivő.

A tájékoztatóban felhívják az érintettek figyelmét arra, hogy a jelenlegi információk alapján az áram nélküli településrészeken az E.ON akár napokig sem lesz képes helyreállítani a szolgáltatást – jelezte Rendes Sándor. A lakosság bejelentéseivel a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. központi ügyeleti telefonszámát hívhatja: itt kérhet tűzifa- , ivóvíz- és gyógyszerellátáshoz segítséget, és ezen keresztül lehet bejelenteni az éjszakai szállásigényeket is.

Az önkormányzat minden érintett lakost arra kér, hogy ne maradjon éjszakára fűtetlen lakásokban, inkább vegyék igénybe az önkormányzat által felajánlott segítséget – tette hozzá a sajtószóvivő.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. március 18. 06:40
Még napokig nem lesz áram Nyíregyházán Hacsak meg nem jelenik Döbrögi és a rekvirált libákkal átrepül a terepen.
huttinger
2013. március 17. 22:59
Ha az összes szolgáltató nonprofit alapon működne ezt a plusz költséget hogy gazdálkodná ki? Azért most már a fidesz színt vallhatna, hogy ők még a kapitalizmusban gondolkodnak, vagy az utóbbi időkben Orbán Marxot lapozgatja?
miloka
2013. március 17. 20:33
Nem a szolgáltatókat védem, de 5000 km vezeték rongálódott meg és 200 oszlop dőlt ki most az időjárás miatt. Éjszaka, sötétben nem tudnak dolgozni. Ne várjátok már, hogy varázslók és egy csettintésre hókuszpókuszra minden rendben lesz.
popzene
2013. március 17. 20:09
Szerintem erre az lenne a legjobb megoldás, ha törvényileg elvennénk a szolgáltatók nyereségét, amiből a karbantartást, fejlesztést szokták fedezni. Akkor tudnák a leggyorsabban helyreállítani a szolgáltatást. Oh, wait
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!