Szünet a közigazgatásban

2011. július 26. 11:00

A közigazgatás nyári szünete alatt augusztus 20-ig felváltva szabadságolják a tisztviselőket. A hivatalok ügymenete a kormányzat kommunikációért felelős államtitkárság szerint zavartalanul folytatódik.

2011. július 26. 11:00

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság közölte: hétfőn kezdődik és augusztus 20-ig tart a közigazgatási szünet, melynek során a hivatalok biztosítják a zavartalan ügymenetet és feladatellátást. A minisztériumokban, központi hivatalokban, megyei kormányhivatalokban, illetve a kormány irányítása alá tartozó szerveknél elrendelt szünet nem kollektív, hanem ütemezett szabadságolásokat jelent, a közlemény szerint ez biztosítja az ügymenet zavartalanságát. 

A közigazgatási szünet kiterjed a kormánytisztviselőkre, a kormányzati ügykezelőkre és a munkavállalói szerződéssel foglalkoztatott állami alkalmazottakra is. Az igazgatási szünetet a kormánytisztviselőkről szóló törvény felhatalmazása alapján rendelheti el a kormány, a kötelezően kiadott szabadság nem haladhatja meg a tisztviselő évi alapszabadságának háromötödét” - szögezi le az államtitkárság.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!