Pandémiás tervről tárgyal a kormány

2009. július 27. 16:46

A kormányszóvivő szerint a kormány szerdán tárgyalja a pandémiás tervet, ha elfogadják, októberben megkezdődhet a lakosság beoltása.

2009. július 27. 16:46

A kormány szerdán tárgyal a Nemzeti Pandémiás tervről, amelyet ha elfogad, várhatóan október elején megkezdődhet az emberek beoltása az új influenza elleni vakcinával - közölte a kormányszóvivő hétfőn.

Szollár Domokos elmondta: a pandémiás tervhez tartoznak többek közt az új influenza elleni felkészülés feladatai, illetve az is, hogy kik és hogyan kaphatnak védőoltást. Hozzátette: jelenleg is zajlik az oltóanyag gyártásának előkészítése, ezzel párhuzamosan pedig a hatósági engedélyeztetés is. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint ez augusztus végére vagy szeptember elejére zárulhat le. Szeptember végére elkészülhet négymillió adag vakcina, amellyel október elején kezdhetik beoltani az embereket - közölte. Szollár Domokos a vakcinával kapcsolatos anyagiakat firtató kérdésre úgy válaszolt: erről még korai beszélni. (mti)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luccy
2009. július 27. 22:00
Csináhatták volna gyorsabban is, ugyanis elég sebesen terjed az infulenza: "Európa országai közül Nagy-Britanniában a legrosszabb az influenza-helyzet. Pánik tört ki, amikor egy hét alatt duplájára, százezerre nőtt a fertőzöttek száma. Internetes és telefonos forró drótot hoztak létre, ahol az influenzagyanús betegek tanácsokat illetve gyógyszert kérhetnek. A rendszer azonban rövid időn belül lefagyott. Ráadásul kiderült, hogy nem szakemberek, hanem képzetlen civilek ülnek a vonal másik végén. A britek mindenesetre megrohamozták az üzleteket, hogy egészségügyi maszkot, lázmérőt és antibakteriális tisztítószereket vegyenek védekezésül a járvány ellen." Ergó, egy hét alatt megduplázódhat. Nálunk is most 24 óra alatt találtak 20 új esetet...
de ki az a Gyurcsányi?
2009. július 27. 21:07
aki most nem kapja el ezt a H1N1-es verziót, előfordulhat az majd a valóban halálos, aggresszív változattal szemben nem lesz védett jobb most ezt az enyhét elkapni, mint később meghalni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!