Lerántotta a leplet Macronról: ezért fenyegetőzik atomfegyverekkel a francia elnök a szakértő szerint

2024. május 01. 11:08

Kis-Benedek József tartja, a NATO és Oroszország is tisztában van vele, hogy egy atomháborúnak csak vesztesei lehetnek.

2024. május 01. 11:08

Nyitókép: Emmanuel Macron atomfegyverrel fenyegetőzik. Fotó: Getty Images/Gabriel Kuchta.

A Hír Tv Napi aktuális című műsorának volt vendége Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, aki arra reflektált, hogy Emmanuel Marcon francia elnök kifejtette, Oroszországot csak egy atomarzenállal lehet elrettenteni egy európai csapástól. Kis-Benedek József a beszélgetés során kifejtette, a francia elnök kijelentése arról szól, hogy Macron erősnek akar mutatkozni, teszi mindezt annak tudatában, hogy Franciaországnak sok NATO tagországgal ellentétben van atomfegyvere.

Kis-Benedek József óvatosságra inti Macront.
Fotó: Youtube/képernyőfotó

Ezt is ajánljuk a témában

A biztonságpolitikai szakértő óvatosságra intené a francia elnököt, hiszen az orosz atomstratégiában benne van, hogy végveszély esetén használnának atomfegyvert, ám azt nem tudni, hogy számukra mi a végveszély. Kis-Benedek József a NATO és Oroszország viszonyát nézve nem látja jó előjelnek, hogy Oroszország a hírek szerint atomeszközöket telepített Fehéroroszországba, amelyre már meg is érkezett a lengyel reakció, akik nem tartják elképzelhetetlennek, hogy az országukba amerikai atomfegyvereket telepítsenek. 

A biztonságpolitikai szakértő a NATO-Oroszország háború kirobbanásának lehetőségéről is beszélt. 

Mint elmondta: „mindenki tisztában van azzal, hogy a másik félnek milyen képességei vannak” – majd hozzá tette, azzal is tisztában vannak a felek, hogy egy atomfegyverrel végrehajtott háborúnak nincs győztese, csak vesztesei.

Itt látható a beszélgetés:

Ezt is ajánljuk a témában



 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendesgyöngy
2024. május 01. 13:26
Akkor tisztázzuk is a fenyegetés erősségét. Franciaországnak 290 nukleáris fegyverrel rendelkezik, míg Oroszország 5977-el. Esetleg Macron a NATO készletével (USA 5428) is számol? Vagyis más tollával ékeskedik? Ha valóra akarják váltani a Nyugat eddigi legőrültebb tervét, az láncreakciót fog beindítani. Ugyanis 135 ezer hirosimainak megfelelő atombomba van már a világon. Az az ember aki nem az atomrobbanásokba hal bele, az a sugárzásba fog. És persze minden más élőlény is a földön, levegőben és vízben. Tényleg mindig ilyen barmok kezében kell, hogy legyen a hatalom? Miben bíznak, hogy ők túlélik?
atti64
2024. május 01. 12:34
MAKRONYT MIÉRT NEM KÖTÖTTÉK A TRAKTOR UTÁN MÁR????????????????GYENGÉK VAGYTOK, A PATKÁNYNAK MÁR RÉG LOGNI KÉNE!!!!!!!!!!!!!!!!!
annakiss30
2024. május 01. 12:17
Macron súlyos kiskutya-szindrómában szenved...
orokkuruc-2
2024. május 01. 12:13
amúgy vajon egy megfelelő mértékben nekikeseredett csoport nem kezdte el keresgetni a felelős FED tulajdonosokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!