Elon Musk és a nagy Twitter-sztori

2022. május 05. 18:12

A Twitter itthon kevésbé ismert, nemzetközi szinten viszont az egyik legnagyobb közösségi média felület. Elon Musk pedig a világ leggazdagabb embere. A világ leggazdagabb embere tehát megvette a világ egyik legfontosabb médiacégét. Hogy miért érdekes ez? Ennek jártunk utána!

2022. május 05. 18:12
null

 

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. május 05. 23:13
https://demokrata.hu/vilag/ez-a-huszonhat-ngo-lazadozik-elon-musk-ellen-528324/
zsolti123
2022. május 05. 23:12
Orwell 2022-ben: Huszonhat baloldali-progresszív civil és érdekvédelmi szervezet írta alá azt a nyílt levelet, amelyben felszólítják a hirdetőket, hogy bojkottálják a Twittert, amennyiben Elon Musknak sikerül visszaállítania a szólásszabadságot a mikroblog-óriáson. A hisztérikus levél szerint a Tesla-alapító víziója "megmérgezi az információs ökoszisztémát", és "közvetlen fenyegetést jelent a közbiztonságra, különösen a már most is legveszélyeztetettebb és legkirekesztettebb helyzetben lévők számára" A levélre reagálva Musk feltette a kérdést, vajon kik állnak ezen szervezetek mögött. „Ki pénzeli ezeket a szervezeteket, amelyek kontrollálni akarják az információhoz való hozzáférést?” – kérdezte. – „Vizsgáljuk ...” "A napfény a legjobb fertőtlenítőszer" – írta a befektető egy következő tweetben. https://www.breitbart.com/tech/2022/05/04/legion-of-doom-26-leftist-ngos-team-up-to-stop-elon-musk-from-changing-twitter
Csubszi
2022. május 05. 22:57
Aha, csakhogy majd a cégek és a kormányok fizetnek a Twitter használatáért - úgyhogy üzlet ez a javából
Pelikánkutyája
2022. május 05. 22:41
Szeretem a Mandit. De: "igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően" Igyekeztetek gyerekek, de túl optimista ígéret volt hogy "elmagyarázzátok". Mert ez csak egy eléggé bosszantó felületes-humoros, könnyed, képes-szöveges gyengécske sajtószemle volt. Jó, el"re bocsátottátok hogy igyekeztek. Az sem nagyon látszik, de legyen, elhiszem. Jó lenne ha tényleg elmagyarázná valaki csak ötletszerűen pl.: - az eddigi tulajdonosok miért voltak hajlandók eladni a "BIG Brodher"-t, a legutóbbi amerikai elnökcsalás egyik bunkósbotját? - némileg változna a széljárás és forrósodni kezdett a pite? Vagy tisztán üzleti okokból a legnagyobbat? - miért szállt be Musk? Ő is tisztán üzleti okokból? Netán befolyásolóbirodalmat is akar? - már uncsi a sok üzleti siker és nagypolitikát szórakozni vágyik? Kilőné Bident Twitter-rakétával? Ő a tiszta lelkű tőkés, kinek annyi a pénze, hogy Sorost lenyomva megtisztítja az amerikai politikát? ÉS azt balról vagy jobbról? - Netán itt az ideje egy kissé őrült korábbi és egy demens mostani elnök helyett új jelöltet építeni? (Már tényleg itt az ideje belekezdeni főleg a félidős választások táján.--főleg majd annak ismeretében.) Netán saját magát építené? --------------- De ugye, majd jobb kérdés-válaszokkal egyszer, de mielőbb elmagyarázzátok!? Várjuk! Baráti üdvözlettel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!