Három napig nyögtek svéd fogságban a magyar huszárok

2012. július 05. 10:59

A lovastúrázók egyike a TV2-nek elmondta, úgy tartották fogva őket, hogy nem közölték annak okát.

2012. július 05. 10:59

Magyar huszárok kerültek börtönbe Svédországban, akik 9000 kilométeres lovastúrát terveztek Európában. Az egyik lónak megbetegedett a lába, ám közben feljelentette őket egy helyi lakos állatkínzásért. Az egyik lovas a TV2-nek elmondta, három napot töltöttek börtönben, kezdetben nem is közölték velük a fogvatartás okát.

A huszárok Magyarországról indultak, több mint kétezer kilométert tettek meg Svédországig. Finnországon és a Baltikumon keresztül lovagoltak volna vissza Magyarországra. Tore Lomgárd rendőr nyilatkozata szerint a huszárruhás magyarok elismerték, hogy a lovak a hosszú út miatt fáradtak és megviseltek, de azt tagadták, hogy bántalmazták volna az állatokat.     

A magyarokat végül bizonyíték hiányában felmentették az állatkínzás gyanúja alól. A rendőrség lezárta az ügyben a nyomozást - közölte a Svenska Dagbladet napilap. Az ügyész nyilatkozata szerint szándékos állatkínzást nem lehet bizonyítani, de a lovak még mindig a svéd hatóságnál vannak. A helyi állatorvos szerint a lovaknak legalább két hónapig pihenniük kell. 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. július 07. 00:15
Ez az eset is azt bizonyítja, hogy London után már a svédek is a neoliberális abszurd világ felé tartanak.
Claypool
2012. július 06. 06:14
1. Miért több a lájk,mint az ellentétes vélemény? 2. Ki lövi le ezt a korcs smoggert végre?
cromwell
2012. július 06. 00:18
A vastagbörön vannak képek a lovak állapotáról. Én nem értek hozzájuk, de elég szarul néznek ki. Csont és bőr.
thymian
2012. július 05. 18:40
Ezek a srácok bejárták fél Európát, senkinek eszébe nem jutott sittre vágni őket, sőt volt ahol lovat ajándékoztak nekik. Olybá tűnik, egyes országok polgárainak már agyára ment a jólét. Remélem beperlik őket, lesz olyan ügyvéd, aki segít nekik (biztos nem egy bárándi), a vikingek pedig maradjanak a hajónál és ne szóljanak bele lovas dolgokba. Csalódtam a svéd demokráciában, ahol csak úgy, indoklás nélkül be lehet zárni és kínozni embereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!