Miért nincs börtönben Gyurcsány?

2023. június 19. 14:37

Mondhatnám, hogy Puzsér naiva.

2023. június 19. 14:37
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Miért nincs börtönben Gyurcsány?

Puzsér Róbert elmagyarázta nekem, hogy miért nincs börtönben Gyurcsány.

Szerinte Orbán Viktor érdeke, hogy szabadlábon legyen és tönkretegye a baloldalt.

Na, mármost. Ezt a magyarázatot ismerem.

De kutakodó emberként, nekem ez a magyarázat túl egyszerű. Mondhatnám, hogy Puzsér naiva

Azért vannak kétségeim, mert Orbán Viktor ideológiát is ad a választóinak, hitet, Gyurcsány lecsukásánál sokkal kockázatosabb harcokba és vállalásokba belement.

Persze mondható, hogy a Fidesznek kizárólag Gyurcsány miatt van négy kétharmada, de szerintem Gyurcsány nélkül is meglenne neki.

Azért gondolom ezt, mert a választók többsége azt se tudja, hogy ki Gyurcsány Ferenc.

A választók többsége dolgozik, gyereket nevel, kutyát sétáltat, filmeket néz a neten, facebookozik, most épp azon gondolkozik, hova tegye a gyereket nyáron.

Nem érdekli, hogy mi történik a politikában. Ismeri a polgármestert, a helyi jelöltet és akkor fog másra szavazni, ha az új jelölttől többet remél: jobb utakat, iskolát, biztonságot.

A szavazókat legjobban a háború érdekli és a magas élelmiszer árak. Nem szeretné, ha a háború átterjedne hozzánk, hogy a fiúkat elvigyék katonának. Szeretne grillezni a teraszon a szomszédokkal, meg a rokonokkal.

Szóval Gyurcsány nekem hatalmas patásördög, de ez csak szűk körnek a problémája, - akik megéltük a 2006-os államterrort. A népnek nem az a baja, hogy mi történt 2006-ban, hanem az, hogy Gyurcsány alatt elszegényedtek, Bajnai még a kismamákat is megadóztatta, miközben a bankoknak adókedvezményt adott.

Szóval Orbántól nyugodtan ülhet Gyurcsány börtönben, mindenki össze van gyurcsányozódva a baloldalon. Rá van tapadva.

Még ma is ő a legtehetségesebb politikusuk az egész térfélen, ezért biztos nem Orbán a hibás.

Nem hiszem, hogy Orbán titkoban lefújatta az alvó, baloldali politikusokat a tehetségtelenség titkos biológiai fegyverével..

Nekem az a magyarázatom arra, hogy miért nem ül Gyurcsány börtönben, hogy az ügyészség nem nyomozott és emelt vádat rendesen, mert 2006 felderítése a komplett rendőrséget, ügyészséget és még biróságokat is érintené és rendszereket nem lehet felelősségre vonni, hanem csak személyeket. Olyan sokan érintettek, hogy az érintettek kellene felelősségre vonják, a másik érintettet és így már kivitelezhetetlen.

Ha van valakinek jobb magyarázata, akkor várom…”

***

 

Nyitókép: Isza Ferenc / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieM
2023. június 19. 23:35
"A választók többsége dolgozik, gyereket nevel, kutyát sétáltat, filmeket néz a neten, facebookozik, most épp azon gondolkozik, hova tegye a gyereket nyáron." Nahát, a szupercsaládbarát szupergyerekbarát Magyarországon a gyerek, mint probléma, és lepasszolandó kolonc? Hát gratulálok.
Palatin
2023. június 19. 21:50
GYURCSÁNY MÚLTJA + MÁRKI-ZAY ESZE = NULLA. Ez az globál-libsi ellenzék eszenciája. Annál ostobább stratégiát nem tudok elképzelni, hogy egy olyan bukott politikus álljon a háttérben "erös emberként" (Gyurcsány), akit a nép már alkalmatlansága, hazafiatlansága, kóklersége, korruptsága stb. miatt egyszer elzavart. Az elötérbe pedig kitesznek egy ostoba, nagypofájú mamlaszt, Márki-Zayt. De ez még nem minden. Mint már jóval a választás elött is mondtam: Ez a ballibsi ellenzék Orbán hócipöjét még oxigén-palackkal sem tudná megmászni, úgyhogy jobb, ha inkább leszállnak a strandpapucsáról és nem dolgoznak az ország érdekei ellen. Mert ezzel soha nem fognak elöbbre jutni. Arra építeni, hogy hazugságokkal, rágalmakkal felbirizgálni az emberekben az Orbán elleni gyülöletet, és ezzel nyerni,... hát szóval, ezt csak nagyon buta és nagyon gonosz "politikusok" fejében fordulhat meg. A LEGUTÓBBI VÁLASZTÁS ELSÖSORBAN AZ AGYTALAN ÉS SZIVTELEN O1G-ZÖK MEGSEMMISÍTÖ VERESÉGE VOLT. Szégyelljék magukat a gonoszságuk és butaságuk miatt. Gyurcsány, a démon a háttérben szintén alaposan és megérdemelten befuccsolt, vele biztosan soha nem fog gyözni az ellenzék. Az ellenzéket újra fel kell építeni, új, nemzeti alapokon, de olyan figurák nélkül, mint Gyurcsány, Dobrev, Jakab, Márki-Zay, Karácsony, Fekete-Györ, stb. A Gyurcsány-maffíának ki kell halni ahhoz, hogy itt egy normális ellenzék létrejöhessen. Már szívesen gyászonám öket. Mert igény lenne rá. Ez a szedettvedett, áruló, ócska, korrupt gyurcsányista horda senkinek sem kell.
Palatin
2023. június 19. 21:47
De mondd Fruzsi, kin röhögnénk, ha Gyurcsány börtönben lenne.
tapir32
2023. június 19. 18:13
„A DK-s retrórákosista élcsapat aknamunkája általuk bevallottan ott van minden ki nem fizetett euróban, a boltban drágábban megvásárolt termékben, a rezsicsökkentés ellenére magasabb számlában, a kevesebb fizetésben, az inflációban.” Deutsch Tamás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!