A báránybőrbe bújt farkas

2023. június 11. 16:38

Veszélyes jelenség, ha olyan pártok igyekeznek megszólítani a magyar választókat, amelyek a legtöbbet ártottak a felvidéki magyarságnak.

2023. június 11. 16:38
null
Hajtman Gábor
Ma7.sk

„Hiába igyekszik a Smer felhívni figyelmet ezekre a témákra, aligha hiteles. Főleg egy olyan párttól, amely korábban közel sem volt barátja a magyaroknak. Emlékezzünk csak vissza, mennyi minden írható a Smer számlájára. Vegyük csak a nyelvtörvényt, a kettős állampolgársági törvényt, a Malina Hedvig-ügyet, és a sort még lehetne folytatni.

Kimondottan veszélyes jelenség, ha olyan pártok igyekeznek megszólítani a magyar választókat, amelyek a legtöbbet ártottak a felvidéki magyarságnak. Ez olyan, mintha a báránybőrbe bújt farkas csalogatná be a többieket a barlangjába, hogy aztán megegye őket.

A szlovák pártok pontosan látják, hogy a magyarok elleni támadás helyett sokkal hatékonyabb üres ígéretekkel megtéveszteni őket. És ezt sajnos nemcsak a Smer, de más pártok is észrevették, mint például az OĽaNO, amelynek keretein belül nemrég alakult meg a Magyar Szívek nevezetű platform.

Több szlovákiai magyar választó szavazott régebben is szlovák pártra, ám most különösen veszélyes idők járnak, hiszen lassan az összes releváns szlovák párt magyar szavazatokra (is) halászik.

Ezért is különösen fontos a Szövetség számára, hogy ezekkel a témákkal elsősorban ők jöjjenek elő, rámutatva arra, hogy a magyar ügyek csakis akkor lehetnek jó kezekben, ha intézményes képviselete lesz a szlovákiai magyarságnak.”

Nyitókép: SAMUEL KUBANI / AFP

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. június 11. 20:32
Farkasbőrbe bújt bárány miért nincs? Vagy Dobrev bőrbe bújt tehén? Gréczi pöcse meg kibújt a bőréből örömében, aztán visszabúj sűrűn egymás után.
qasimodo
2023. június 11. 18:42
...
qasimodo
2023. június 11. 18:29
.....
Draco Paladin
2023. június 11. 18:26
Orbán derekasan szétkúrta a szlovákiai magyar pártokat, na ez végülis egy pozitív dolog volt, javára írhatjuk Orbánnak, következő lépésként javasolnám az idióta székelyek pártjainak szétkúrását, semmi szükség azokra se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!