A Hont András-jelenség, avagy vannak nem felesleges ellenzéki értelmiségiek is

2023. június 18. 20:05

Az ellenzék és tulajdonképpen Hont András is egyedi ügyekből építgeti a „rendszerkritikáját”.

2023. június 18. 20:05
null
Paranoid Android
Paranoid Android
Pesti Srácok.hu

„Hont András úgy emlékszik – és ez a legnagyobb tévedése –, hogy az országnak van egy olyan emléke, hogy Horn alatt, Medgyessy alatt, Gyurcsány alatt volt olyan időszak, amikor jól mentek a dolgok. De nem mentek és nincs ilyen emlék. Nemcsak a KSH mutatói mondják ezt, hanem a szavazatszámok is. A modern liberalizmus az átlag magyarnak már maga a woke és az LMBTQ, az meg, amit most nyomnak, maga a rendes elmebaj. Az MSZP–SZDSZ-kormányzások el sem értek vidékre, csak adót szedni és rablóhadjáratokat folytatni jártak le. Az ellenzék most már csak a szexuális perverzióit küldi el (»kinyomtatva«) vidékre. És csodálkozik a szavazati arányokon.

Az ellenzék és tulajdonképpen Hont András is egyedi ügyekből építgeti a »rendszerkritikáját«. Pedig illene arra emlékezni, hogy a 2002–2010-es időszak tele volt egyedi ügyekkel, egészen eszelősekkel is tömegével, amellett, hogy a kormányzás maga volt a tragédia. És a Fidesz nem az egyedi ügyek ezrei miatt nyert először, hanem mert az MSZP–SZDSZ-kormány egészen elképesztően pocsékul kormányzott. Azóta meg azért győz, mert kielégít bizonyos választói várakozásokat. Nem csodákat ígér, viszont amit ígér, azt megtartja. Érdekes, hogy milyen gyakran vigasztalgatják ennek ellenkezőjével magukat a ballerek.

Az egyedi ügyek akkor lennének fontosak, ha az ellenzék a józan ésszel nem kritizálható kormányzati lépések esetében nem menne szembe a magyar átlagemberek kívánságaival. Hont András tehát nem felesleges. Érdemes lenne tehát valamiféle vitaképesebb NER-kritikát kicsikarni belőle, hogy szokjuk.”

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. június 19. 08:29
A balos értelmiség akkor bújik elő, ha úgy gondolja önös érdekeit szolgálja. Majd gyorsan visszahúzódik, látva a szokásos ígérgetést.
Bell & Sebastian
2023. június 18. 23:35
Már negyedik nekifutásra próbálom megfogalmazni, jó vagy rossz ez nekünk, hogy van kettő jó pártvezérünk, akiknek nincsen pártja. Melléjük sok rossz, akiknek van, csak támogatottságuk nincs. Elképzelhető, hogy a játék része, előbbieknek majd lesz, ha utóbbiaknak nem lesz. A kérdések kérdése az, mi a rosszabb nekünk, egy hiteltelen ellenzék vagy egy kitenyésztett hiteles? Ukrajna kísérleti laboratórium, így szól a konszenzus, amit mindenki elfogad. Ebben bizony az is benne van vastagon, hogy a legkövérebb patkány rögeszméje, a professzor úr távollétében ő vezeti a tudományos kísérletet. Vagyis tök mindegy, mi történik a terráriumban, ha csak az üvegfalig szól mindenki futkosási engedélye.
Massimiliano Prospero dArco
2023. június 18. 23:14
persze, ha hont egy kritikus szót is említ a ner ellenében, akkor meg már komcsi patkányozzátok, meg szarházizzátok, kedves szerző...
Claudius1
2023. június 18. 22:58
Nem csodákat ígér, viszont amit ígér, azt megtartja. Gyurcsány elszámoltatása . Ennyit rólatok szemát fideszbarmok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!