Alacsonyan szállnak a bumerángok

2023. június 10. 08:01

Beszélnek mindenfélét, mondandóik egy része pedig bumerángként üt vissza.

2023. június 10. 08:01
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Ezekben a viharos időkben számunkra az egyetlen biztos pontot az új vezérkari főnök jelentheti. Ő az, aki mindenkit megnyugtatott: a hadseregben »mindenki tudatában van annak, hogy hová szeretnénk eljutni.«

E pillanatban ez egyedül róluk mondható el. Minden más hatalmi tényező összevissza handabandázik, hol kilincsel az Unióban egy kis apróért, hol az európai pénzek nélkül képzeli a magyar felvirágzást. A fél ország találgathatja, most ki- vagy beszállunk éppen. Beszélnek mindenfélét, mondandóik egy része pedig bumerángként üt vissza. Sajnos mindig vannak, akik emlékeznek, mit mondtak nekik tegnap.

Na, ezektől kellene valahogy megszabadulni.

Addig is örüljünk, hogy legalább a hadsereg tudja, hova szeretne eljutni. Ugyan még ennél is jobban örülnék, ha momentán sehová sem szeretne eljutni, maradna, ahol van. Mert a kormány és Budaházy egymásra kacsintgatásai Kárpátalja jövőjével kapcsolatban picit aggasztanak. Tudom, hogy kormányzatunk nem gondolja komolyan az irredenta álmokat, nem örvendezik saját szélsőségével együtt annak, hogy derék orosz barátaink megtörték a határok sérthetetlenségének normáját. De ha csak húsz szavazót szereznek az ilyenfajta célozgatással, már jó. Kleine Fische gute Fische.”

***

 

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. július 17. 19:15
Szaré-húgyé eladtatok mindent a honvédségnél is, cenzorka..
Hopsz Juliska
2023. június 11. 14:56
"Nem lesz gázár emelés"! 1000x Lejárt lemez ne szakértsen!!!!
akiaki
2023. június 11. 13:47
ez a komcsi múmia még mozog?
Libernyákkomcsi nem hülye csak aljas
2023. június 11. 09:58
Igen, nagyon alacsonyan. Olyan alacsonyan, hogy 1/3 alá levertek benneteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!