Hétköznapi terror

2023. május 07. 09:06

Az átlagos magyar hagyományosan rajong minden egyes sportolóért, aki piros-fehér-zöldben szerepel, teljesen mindegy, hogy milyen ember.

2023. május 07. 09:06
null
Sitkei Levente
Magyar Nemzet

„Jövő nyáron Párizs fogadja a világ legjobb atlétáit, ugyanis ott rendezik meg az olimpiai játékokat. Erre készül a város és feltételezhetően Franciaország színe-java. De ez már nem az a világ, amelyet mi megismerhettünk. Ma már semmi sem olyan egyértelmű, mint valaha volt, minden esemény támadási felület, s egyetlen helyzetben se mondhatjuk azt, hogy ezt mindenki akarja. A párizsi olimpia is ilyen, sőt ideális példa. Az átlagos magyar hagyományosan rajong minden egyes sportolóért, aki piros-fehér-zöldben szerepel, teljesen mindegy, hogy milyen ember. Mert mi ilyenek vagyunk, magyarok, nekünk az a fontos, hogy honfitársaink nagyobbat ugorjanak, gyorsabban ússzanak, mint más nemzetek fiai és lányai. De mindig vannak olyanok, akik teljesen függetlenül a színektől azt látják, hogy ez egy nagy és bűnös üzlet.

Egy információ szerint az olimpia önkénteseit egy szervezet külön okítja ki, miként lehetne megzavarni a játékok megszervezését. Vagy úgy, hogy a jelentkezők végül nem mennek el a helyszínre segíteni, vagy a segítség helyett megakadályozzák a harmonikus működést.

Láthattunk már ilyet, mikor önjelölt megmentők ugrottak rá a múzeum valamely híres festményére és igyekeztek megrongálni, ezzel hangsúlyozva, milyen fontos lenne az olajipar megregulázása és a fosszilis energiahordozók azonnali blokkolása. Mert a sportüzlet gyilkos, az olimpia pedig presztízsberuházásként kiemelten halálos az ő szemükben. Rengeteg gyanús személy, lényegében értelmetlen tevékenység, gonosz és profitorientált szponzorok, no és mindenki erre figyel egy hónapon át, így aztán ideális célpont az aktivisták számára.”

***

Nyitókép: Samuel Boivin / NurPhoto / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zoli bácsi 3
2023. május 07. 20:32
Emlékezzünk 2022 májusra, Párizsban a BL döntő körüli eseményekre, késésre, a stadionon kívüli történésekre. Sokat írtak róla, pl itt https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/franciaorszag-parizs-bajnokok-ligaja-olimpia.753439.html
Akitlosz
2023. május 07. 13:52
Azok a kék sisakosok police felirattal lennének a piros-fehér-zöldben szerepelő sportolók??? ez egy meglehetősen össze-vissza, értelmetlen cikk.
Csendőr
2023. május 07. 13:19
Igen! A tehetségtelenek lázadása, a tehetségesek ellen. A politikára lefordítva bal oldal kontra jobb oldal.
krotak
2023. május 07. 12:26
Szépséghibák akkor is vannak, ha nem illik beszélni róla. Számos sportoló az USA-ban, vagy gazdag európai országban "jár egyetemre". A hazai gyógyszeriparuk még nem eléggé fejlett ahhoz, hogy szembe-szélben, dombon felfelé úgy tudják tekerni a pedált, hogy a kísérő autó csak hármas fokozatban tudja követni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!