A nyugati légvédelem hiányosságai immár nem csak Ukrajna számára jelentenek fenyegetést

2023. május 21. 11:26

Ebben a háborúban elvérzett a NATO és a kollektív Nyugat katonai nagyságának a mítosza.

2023. május 21. 11:26
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„A nyugati légvédelem hiányosságai immár nem csak Ukrajna számára jelentenek fenyegetést, hanem a NATO és a kollektív Nyugat számára is.

Ebben a háborúban nem csak az orosz birodalmi seregek legyőzhetetlenségének a mítosza vérzett el, hanem a NATO és a kollektív Nyugat katonai nagyságának a mítosza is.

Kínában, Iránban és Észak-Koreában árgus szemmel figyelik a fejleményeket.

A kialakuló helyzet némiképp emlékeztet Stanley Baldwin 1932-es »a bombázó mindig át fog törni« beszédére és az ebből fakadó defetista hullámra ami a világháború küszöbén megbénította Európát.”

Nyitókép: JANEK SKARZYNSKI / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orban 1 g3c1
2023. május 22. 11:22
Nem értem a cikket. Megérkezett a patriot rendszer ukrajnába és egyból leszedték vele az összes kindzal hiperszonikus rakétát, ami az oroszok szerint lelőhetetlen. Ennyit erről.
Robert69
2023. május 22. 10:31
Amíg fenn áll a veszélye, hogy az ukránok veszítenek, csak lebutított fegyverrendszereket kapnak. Az orosz kézbe kerülés veszélye reális ezért nem engedik még ezeket a lebutított technikákat sem a front közelébe. Egy műszaki hibát nem lehet kizárni ezért egy lezuhant fel nem robbant Storm Shadow, csemege az oroszoknak és viszont. De ezért nem visznek az oroszok sem 'csúcs' technikát a frontra.
puszt
2023. május 22. 09:57
Hát ez nagyon hülye, talán hülyébb Nógrádinál is. Mielőtt a végpusztulást vizionálná nyugatnak, tisztázzuk: nyilván nem megfelelő mennyiségű légvédelmi eszközt adott át nyugat, sokszor a biztonság érdekében nem is optimális az elhelyezkedésük. Az is nyilvánvaló, h a kezelőszemélyzet (még) nem állhat a magaslatán. Nem adtak át optimális mennyiségű repülőt, részben a kezelőszemélyzet miatt. Csak a hülye erőlteti, h ez a nyugat hadserege, erre képes nyugat... Amerika is bebizonyította, h egy-két anyahajó elég porrá zúzni egy országot. Ez inkább az oroszoknak égés, h ennyit tudnak...
budihazi gabriellák
2023. május 22. 05:06
Ma is egy rossz hír az orkszopó patkányoknak:DDDD A G7 vezetői kiálltak Ukrajna további támogatása mellett A japán miniszterelnök szerint a világ hét vezető ipari demokráciájának (G7) vezetői hirosimai csúcstalálkozójukon rendíthetetlen egységet mutattak Ukrajna támogatásában az orosz haderővel szembeni védekezésében. A G7 országcsoportba Nagy-Britannia, Kanada, Németország, Franciaország, Olaszország, Japán, az Egyesült Államok és mint blokk az Európai Unió tartozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!