Ókovács Szilveszter csodát művelt

2023. május 01. 19:31

Az, hogy a legjobb három versenyző közé se választották be, méltatlan.

2023. május 01. 19:31
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Ókovács Szilveszter csodát művelt. Úgy vezette az Operát, hogy zárva volt és sikerült kicsábítani a közönséget a Kőbányai útra, az Eiffel Műhelyházba. Ettől az épülettől egyébként mindenki dob egy hátast, egész különleges atmoszférájú és világszínvonalú.

Aztán nagy nehezen megnyitott (nem rajta múlt a nagy nehezen) a felújított Opera, ahol egész elbűvölő előadásokat lehetett látni (legutóbb a Carmina Buranat néztem meg) és a gyerekekre is hatalmas hangsúlyt fektettek, a Diótörő és más előadások hangos sikert arattak még a legkisebbek között is.

Még gazdaságilag is hozta az elvárásokat: bevétel, nyereség.

Mindenki izgalommal várta az Operaház pályázatának eredményét és az, hogy a legjobb három versenyző közé se választották be, méltatlan.

Mi egy közösség vagyunk, ahol illene értékelni a teljesítményt. Megbecsüléssel engedni, ha váltás van. Nem értem és elszomorít.”

 

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibicsoki
2023. május 03. 11:40
A Carmina Buranat én is láttam, egy büdös nagy pofon járna érte, annyira gagyi, hogy arra szavak nincsenek
Ekeke
2023. május 02. 21:51
A mór megtette a kötelességét,a mór mehet?! Okovács egy pusztuló vipera fészekből (négy szakszervezet!) csinált egy ragyogó tobbszinpados operaházat,a covid és a háború éveiben levezényelt egy komplett újjáépítést. Méltatlan amit vele művelnek.
Agnieszka
2023. május 02. 07:58
Bárki is lesz az új igazgató, Ókovács érdemein nem változtat. Ha ő nincs, az Erkel színház helyén egy pláza állna.
robipecs
2023. május 02. 06:39
Okovács működése sajnos nagyzolo, és rendkívül pazarló volt. A világon (!) a legtöbb darabot mutatta be évről-évre az opera, grandiózus díszletekkel, és sok szereplővel. Értsd ugy, hogy még a nagy nyugati operák sem engedhetik meg maguknak. A darabok pedig nincsenek kijátszva, azaz kevésszer adják elő ugyanazt. Ezt le kellett állítani, ahogy a nemzeti színháznál is vannak hasonló problémák sajnos. Az, hogy Miklosa Erika megkapja megint nem lesz joirány. Amiket mondott, hogy pl nagy társulat kell, baromságok. Nem javít sokat a helyzeten. Ahogy egy orvos sem törvényszerűen jó klinikaigazgato, ugyanez igaz egy operaénekesre is. Nem elég ugyanis az énekléshez érteni. A megnyilatkozások alapján én a török-görög Alpaslan Ertüngealpot szerettem volna, persze lehet, hogy ö is csak lufi. A bizottság két nap alatt hallgatott meg 14 jelöltet. Ami azt jelenti, hogy max fél óra fejenként. Aki már valaha interjúztatott bármilyen tárgyban az tudja, hogy egyfelől ez rendkívül kevés idő az érdemi értékeléshez (magyarul semmire nem elég), másrészt napi 4-5 ember fölött már agyhalál van, egyszerűen már koncentrálni sem lehet érdemben. Tehát ez a folyamat eléggé műnek tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!