Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Félek, kicsit félreérthető, hogy egy méregdrága sportesemény jelképévé egy magyar birkafélét tesznek

2023. május 12. 17:39

Sebaj. Youhuu! Azaz juhé!

2023. május 12. 17:39
null
Lendvai Ildikó
Facebook

„Nézem az Atlétikai VB kabalafiguráját. Tényleg aranyos, a neve Youhuu, egy magyar rackajuh, nemzetiszínű szalaggal. A rackajuh tényleg ősi magyar állat. Csak félek, kicsit félreérthető, hogy egy méregdrága sportesemény jelképévé egy magyar birkafélét tesznek. Ha kedves és jámbor is ez a magyar birka. A bajnokság meg kerül, amibe kerül. Ha jól emlékszem, arról volt szó, hogy lesz cserébe Diákváros is a magyar diákoknak.

Amit most már kínai egyetemnek hívnak, ha lesz egyáltalán. Sebaj. Youhuu! Azaz juhé!”

Nyitókép: Képernyőkép

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2023. május 13. 19:54
Látszik, hogy Lendvai nagyasszony nem tájékozott a témában. A juhászok hagyományosan a rackát hívják juhnak, az összes többi juhfajtát meg birkának. Az a juh, az összes többi meg, ami aztán jött, a birka. Lebirkázni a rackajuhot a legnagyobb tudatlanság a témában. Azért van rá két szavunk, mert az őshonos a juh, a jövevény meg idegen eredetű szóval a birka.
Vizi369
2023. május 13. 14:08
Az a baj ezekkel a komcsi-libsikkel, hogy amit nem ők csinálnak az egyszerűen nem lehet jó, örökös tagadásban tudnak csak létezni, minden rossz és elfogadhatatlan ami nem ők, ez végtelenül frusztráló életet eredményez és végül egy gyűlölködő beteg öregkort, lásd cenzorildi.
Péterpéter
2023. május 13. 10:47
Kár ezen filózni és hetvenkedni Lendvai Ildikónak: a rackajuh pofázmányát láthatólag épp az ő orcájáról mintázták...
kitiltott
2023. május 13. 08:13
Mekkora egy szar alak vagy nyanya.. Szerencséd hogy nem a középkorban éltél ott a boszorkanyokat mágján égettek el .. Micsak várunk ..én tuti viszek piros szegfűt a sírodra..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!