Lesz-e harmadik világháború?

2023. május 25. 20:17

Már nem csupán Orbán Viktor beszél egy újabb világháború esélyeiről.

2023. május 25. 20:17
null
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
Mérce

„A világgazdaság szabadkereskedelmi időszakából a háborús korszakokra jellemző, védővámos kapitalizmus korszakába tartunk tehát, amikor az ipar és a nemzetállam összefonódik.

Ezalól a folyamat alól a külföldi tőkével ellenséges, nemzeti tőkét építő NER sem kivétel. Az Orbán-kormány azért »békepárti«, mert több nagyhatalom keresztmetszében találta magát, miután függetlenebbé akarta magát tenni a vele ellenséges emberjogi atlantistáktól.

Jellemző viszont, hogy míg Orbán Viktor a világpolitikával foglalkozik, az ellenzék Orbán Viktorral. Pedig minden jel szerint elég egy óvatlan pillanat, és elszabadulhat a földi pokol – és akkor vajon lesz-e majd olyan politikai erő, ami a magyar érdekekre hivatkozó Orbán Viktorral szemben az emberiség érdekeit is szem előtt tartja?”

Nyitókép: MTI/AP/LIBKOS

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2023. május 27. 09:20
Hitler, Sztálin, Lenin is az emberiség érdekeire hivatkozva... tevékenykedett. "Jó" tudni, hogy van újabb követő erre a szerepre.
Lajoss
2023. május 26. 17:25
Nem lesz. Pedig a hatvanpusztai bunker készen áll..:)
gyaloggos
2023. május 26. 13:25
AZT gondolom, hogy nem lesz. REMÉLHETŐLEG pontosan tudják a szemben álló felek, hogy meddig mehetnek el a provokációkkal anélkül, hogy tényleg kitörne ama világháború.
TAVIROZSA
2023. május 26. 13:01
"Az Orbán-kormány azért" békepárti", mert több nagyhatalom keresztmetszében találta magát, miután függetlenebbé akarta magát tenni a vele ellenséges emberjogi atlantistáktól." Nekem ez a kedvenc mondatom! A vele ellenségesektől függetlenedni akart.... OMG Meg : " emberjogi atlantisták"... ez mi a túró???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!