2006-ot idézi, ahogy rátámadtak a tüntető diákokra

2023. május 08. 07:01

Olyasmi történt Orbán alatt, ami a jobbos média szerint a Gyurcsány-kormány névjegye volt.

2023. május 08. 07:01
null
Horn Gábor
Horn Gábor
HVG

»Ne legyen az oktatás büntetésben. Vegyél részt a tüntetésben!« – ezt a feliratot fújtuk Pokorni Zoli akkori barátommal és másokkal 35 éve egy lepedőre, amikor jobb iskoláért, oktatási autonómiáért szerveztünk megmozdulást a frissen megalakított PDSZ nevében. Korabeli követeléseink tragikus módon ismét aktuálisak.

A minap budapesti gyerekek egy csoportja jobb oktatásért, tanáraikért tüntetett, utóbbi pedig igazán kedves és tiszteletreméltó. Felkeveredtek a budai Várba is, ahol az államgépezet fura urának székhelye előtt kordonokkal és rendőrsorfallal találták szembe magukat. A történtek ismertek: a gyerekeket lefújták könnygázzal, volt akit megütöttek, bántalmaztak a rendőrök.

Olyasmi történt Orbán alatt, ami a jobbos média szerint a Gyurcsány-kormány névjegye volt:

fegyvertelen tüntetőkre támadtak aránytalan túlerővel és kényszerítő eszközökkel,

most ráadásul zömében gyerekekre. (A Gyurcsány-kormánynak magam is tagja voltam, határtalanul rosszul voltam a korabeli rendőri agressziótól, s egyáltalán nem mentve az akkori szörnyűségeket, megjegyzem, hogy akkor több mint kétszáz rendőr szorult egészségügyi ellátásra a tévészékház ostroma után, majd ezt követően mintegy »revansként« léptek fel a rendőrök a megbocsájthatatlan agresszióval. Most nem volt ilyen előzmény.)”

Nyitókép: Teknős Miklós, Magyar Nemzet

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2023. május 08. 23:42
"2006-ot idézi, ahogy rátámadtak a tüntető diákokra" Baszki, 2006-ban TI voltatok a kormányon, akkor tagadtátok, mi történt, most meg az a viszonyítási alap??? Egyébként nem, nem idézi semmiképpen; csak keresitek azt a kurva erős képet.
amca
2023. május 08. 20:21
Támadtak, mondja horngábor szadeszes bűnöző , aki a nagy diktatúra miatt az életfogytot szabadlábon tölti. Ez megúszta aus Witzet. Megúszta az életfogytot.. Igazi kóbi túlélő
vicomt
2023. május 08. 15:59
Mi a faszt kerestek ott a diákok? Nem iskolában kéne lenni? Esetleg érettségizni? Játszák ezek a pitiáner kis szarok az agyukat. Kinek képzelik magukat? Lenin-fiúknak? Na, gyerkőcök ez nem fog sokáig így menni. Fletónak is beletört a bicskája, annak a görénynek. Ti lennétek a kis görények? Akkor nem ismeritek az igazi Népet. Csak húzzátok az idegrostokat, ha elszakad, akkor eltűntök mind. Tanuljatok kis nyikhajok. Mert ész az nincs. Csak egy kis bulit csináltok, ugye? Anyuka, Apuka tanár, vagy netán orvos, vagy ügyvéd? Húzzatok a picsába! A momentummal, és a soros pénzetekkel együtt. Söpredék.
világbéka
2023. május 08. 14:42
https://hatter.hu/tevekenysegunk/jogsegelyszolgalat/jelentosebb-ugyeink/toroczkai-ugy-2009/elsofoku-birosagi-itelet-a-to
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!