Válasz Andor Lászlónak

2023. április 12. 20:25

Mit tud ígérni Gyurcsány Ferenc ma egy más pártból érkező politikusnak?

2023. április 12. 20:25
null
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Facebook

„Olvasom a fideszes médiatenger egyik zászlóshajójának felületén, hogy Andor László azt mondja: »a DK meghív, áthív és megvesz különféle személyiségeket, és nem feltétlenül tartom én ezt egy egészséges folyamatnak«. Andor 2005–2010 között az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatóságának a tagja, 2010 és 2014 között pedig az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztosa volt. Jelenleg az MSZP elnökségi tagja, és mint ilyen, nyilván felelősséget visel pártja jelenlegi támogatottságáért.

Andor, akinek nemzetközi karrierjét az általa most megtámadott Gyurcsány Ferenc még miniszterelnökként támogatta, fogalmazhatott volna finomabban. Egy egykori diplomatának tudnia kellene, hogy ha azt mondja, hogy valaki megvesz valakit, vagyis pénzt, pozíciót, hatalmat ígér valakinek, akkor azt neki bizonyítania kellene.

Kit, mennyiért, mivel?

Enélkül az állítás ugyanis hazugság marad.

Mit tud ígérni Gyurcsány Ferenc ma – totális orbáni uralom idején – egy más pártból érkező politikusnak? Legfeljebb munkát. Még több munkát annál, mint amit eddig végzett. Legfeljebb egy erősebb, szervezettebb, támogatottabb pártnál, az ellenzék legnagyobb erejénél, a Demokratikus Koalíciónál.

Andor László diplomatából pártpolitikus lett, és talán nem véletlen, hogy nem arról beszélt – nem is arról kérdezték –, miért van az, hogy az MSZP elnökei, vezető politikusai közül többen is úgy döntöttek, hogy távoznak a szocialista pártból. Hol van már Botka László, Ujhelyi István, Tóbiás József, Molnár Gyula, Mesterházy Attila? Közülük hárman elnökök voltak…

Értem én, hogy a legutóbbi, elég régi siker kovácsa, Gyurcsány Ferenc távozása a legfájdalmasabb – onnan kezdődött az MSZP zuhanása -, de ennél még most is muszáj lenne korrektebbnek lenni.

Már csak azért is, mert a DK és az MSZP egyaránt a szocialisták európai pártcsaládjába tartozik, és az önkormányzati választáson is sok helyen együtt kell működnünk.

Aki a DK-ba más pártból jött, azért tette és teszi, mert itt, például a Dobrev Klára vezette árnyékkormányban látja a kormányváltás garanciáját. Jó dolog összetartó, egymásra vigyázó csapatban dolgozni. Nem kell ehhez megvenni senkit.”

 

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2023. április 13. 14:39
Genyó zsóti faszverő!
miazhogynagyonis
2023. április 13. 14:13
Remélem, spermatisztítóval mosott kezet!
Kamcsatka5
2023. április 13. 12:56
Bármikor benyithat és leszophatja!
NKFF
2023. április 13. 12:27
A DK-ba már foglalt minden hely! Azon csodálkoztam,hogy a reiszführer beült a palamentbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!