Magyarország, a polgárok nélküli ország

2023. április 16. 13:45

A magyarok megfogadták a miniszterelnök tanácsát: előre mennek, nem hátra.

2023. április 16. 13:45
null
Horn Gábor
Horn Gábor
hvg.hu

„Tíz év alatt ötszörösére nőtt az Ausztriában tanuló magyar diákok száma, mindeközben pedig a magyarországi alap- és középfokú oktatásban részt vevő magyar diákok száma 14 százalékkal csökkent. Öt éve nem ment el annyi magyar az országból, mint 2022-ben: közel harmincezren távoztak. 16 ezerrel nőtt tehát tavaly a külhonban munkavállalók száma, a különböző becslések átlagát tekintve mintegy 370 ezer emberre teszik a tartósan a határokon túl munkát vállaló magyar állampolgárok számát, akik így a családjukkal egyetemben bő hatszázezren élhetnek kint.

A magyarok megfogadták a miniszterelnök tanácsát: előre mennek, nem hátra. És ha ehhez nyugatra kell költözni, költöznek is. Ne legyenek kétségeink: azok a gyerekek, akik meghatározó éveiket az alapoktatásban külföldön töltik, nem fognak már hazajönni. Ne legyenek kétségeink: hiába adnak immár elfogadható fizetéseket az orvosainknak, mindaddig, amíg az egészségügyi rendszer romlott, a döntések kiszámíthatatlanok és a betegek és az egészségügyi dolgozók egyaránt kiszolgáltatottak a kormányzati akaratnak az orvosok továbbra is kimennek, ha megtehetik, nem szólva a szakszemélyzetről.”

***

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. április 18. 19:07
Horn Gábor baromez, többszörös Bangónédíjas Szabaddisznó bűnöző,akinek börtönben kellett VONA megrohadnia. Bun Cohn kóbi. Van a Gutenberg. Lett a PC y2, net, meg minden,gugli, foschbúk. Most mi a k----... anyád van. a Mesterséges Intelidzsensz 1 000 000 000 000 000 000 000 szor okosabb nálad. A Magyar komcsi oktatást bizonyítja, hogy baromez voltál ,vagy és maradtál.
pemete jakab
2023. április 17. 19:56
"Magyarország, a polgárok nélküli ország" Hát magyar polgárságról nemigen lehet beszélni. Polgár az, aki autonóm, önálló, és nem egyfolytában azon jár az agya, hogy hogyan lehet okosban megoldani, szóval még tisztességes is.
pemete jakab
2023. április 17. 19:54
Magyarország előre megy, nem hátra. Csak éppen egy zsákutcában.
Tidal_wave
2023. április 17. 16:29
"...a különböző becslések átlagát tekintve mintegy 370 ezer emberre teszik a tartósan a határokon túl munkát vállaló magyar állampolgárok számát, akik így a családjukkal egyetemben bő hatszázezren élhetnek kint." Még a nyugat európai országok esetében is 4-5% a külföldön élő népesség aránya, de a keleti végeken néhol (pl. Bezzegrománia) a 20-25%-ot közelíti...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!