Menetelünk a globális háború felé, és észre sem vesszük

2023. március 17. 09:10

Egyre kevésbé működik az, hogy a háború a globális „kint” átka. Hiszen megérkezett az ukrán „félperifériára” is.

2023. március 17. 09:10
null
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Mérce

„Persze, mondhatjuk: nálunk nincs háború. Mit foglalkozzunk ezzel éppen most, miért kívánom mindezzel elterelni a figyelmet a valódi problémákról? Az élelmiszerárak az egekben, az energiaárak továbbra is megfizethetetlenek. A gazdaság teljesítménye egyre lassul, és Magyarország egyre inkább és egyre több elemzés szerint azok közé az országok közé tartozik, amelyeket a leginkább felkészületlenül ért a válság.

Miért nem amiatt aggódom, ami már meg is történt, miért kell mindig a háborúról olvasni?

Azt hiszem, minden rossz várakozás ellenére 2022. február 24-ig az ukránok jó része is éppen így látta a helyzetet: »Igaz, hogy 2014 óta a Donyec-medencében háború dúl, de totális háborút az oroszok nem csinálnak ebből, nem kell aggódni.«

Azután mégis totális háború indult, rakéták és megszálló csapatok, és a modern háború minden borzalma rázúdult Ukrajnára. A kijevi, irpinyi, bucsai csatákat és brutális, civilek ellen elkövetett orosz háborús bűnöket úgy gondolom, már nem kell senkinek bemutatni. De mégsem gondolta senki tavaly február vége előtt, hogy ez lehetséges. Amikor az invázió elindult, még olyan amerikai tudósító is volt, aki minden kertelés nélkül megjegyezte, az a furcsa és sokkoló ebben a háborúban, hogy »hiszen ezek itt civilizált emberek, ugyanúgy néznek ki mint mi!«”

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Kozlov

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2023. március 18. 17:02
Ki ez a takony pofáju mocsok??????
Nasi12
2023. március 18. 10:56
Az EU parlament elnöke, a szakállas kecske, minap mondta, hogy az ukrajnai háborút eszkalálni kell. Remélem a hágai bíróság rá is figyel.
Janika50
2023. március 18. 07:22
Az ok egyszerű. A nemlétező háttérhatalom prominensei elérkezettnek látják az időt, hogy rátegyék az orosz földön lévő természeti kincsekre a kezüket. Szerintük a föld javai közössek. Egészen addig, amig a tulajdonukba nem kerül. Attol fogva az ővék és tudjuk, a magán tulajdon. Orosz nukleáris arzenál ide, oda, úgy érzik, jól védett bunkerjeikben túl élik. A többi járulékos veszteség. Ahogy ledobta az atomot Hirossimára, Nagasakira a látható részük, kétejeink sem lehetnek. Az USA-hoz hasonlóan undorittó birodalom még nem volt, az emberi civilizáció történetében. Csak remélni lehet, a másikoldal még időben vissza vág nekik. Jó lenne, ha nem sikerűle harmadszor is megúszniuk.
Tommaso
2023. március 17. 16:52
Ammig egyetlen NATO-katona sem harcol az ukrajnai csatatereken, addig az ilyen cikk több év börtönnel büntethető RÉMHIRTERJESZTÉS.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!