Újabb 2006-os áldozatot gyászolunk!

2023. március 30. 17:11

Gabriella a nyaklövés után egy infarktust is túlélt, most 68 évesen vesztette el az életét.

2023. március 30. 17:11
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Újabb 2006-os áldozatot gyászolunk! A napokban elhunyt Apáthy Gabriella, az Áldozatok 2006 című filmünk egyik szereplője. Nemrég temettük Nagy Lászlót, akinek kilőtték a szemét, a búcsúztatáson Gabriella és férje is résztvettek, akik nagyon sokat tettek az áldozatok igazságáért. Gabriella és István alapították a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesületét. Gabriellát 2006. október 23-án, a saját háza előtt lőtték nyakon a rendőrök és csodával határos módon élte túl ezt a támadást.

Végtelenül felháborította, amit akkor az utcán látott, hogy időseket, gyerekeket, megemlékezőket lőtt a karhatalmi erő, ezért Gabriella harcosan küzdött az igazságért: egyesületet alapított, tüntetett, nyilatkozott. Nagymamája a holokausztot, Gabriella 2006-ot élte túl. Gabriella a nyaklövés után és egy hónapra rá egy infarktust is túlélt, most 68 évesen vesztette el az életét. Szeretettel gondolunk rá, gyászoljuk.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2023. március 31. 16:34
Ja és még valami..nem kellene a Budaházy meg a Gyurcsány kormány tevékenységét egy kalap alatt kezelni..Alig várom, hogy valaki végre Gyurcsányékat felelősségre vonja..de ez úgy tűnik Európában..de Amerikában sem tartozik az igazságszolgáltatás feladatai közé..Amit macron művel Franciaországban az sokszor túltesz azon is, amit Gyurcsányék művelnek..és senkinek eszébe nem jutna ezért biróság elé citálni..Nem itélnek el elnököt Amerikában, a demokrácia hazájában sem..Sajnos bele kell törőnünk, hogy az nem úgy megy, hogy igazságos Mátyás majd jól megbünteti azt aki vétkezett. Gyurcsány nem csak a rendőrroham miatt érdemelne meg börtönk, hanem az előtte lévő dolgaiért..egészen a rendszerváltásig visszamenően..Mindig megúszta.
világbéka
2023. március 31. 15:06
Demszkiék "ön melyik tévét foglalná el_" plakátokkal tolták teli a várost előtte. Demszkiék egy üzemképes őrizetlen tankot tettek a város közepére. Megbeszélték az ügynökkel, hogy beinditja. https://index.hu/belfold/leporolt_aktak/2021/10/23/a-horvath-per-muzealis-tank-a-tuntetok-kozott/ A tank önmagában fegyver, tehát az öreget el kellett volna itélni, de nem igy lett. Készültek a kiskörúti tanklopásra a tüntetők (Nem a tüntetők, hanem a Szekeres által kitüntetett Horváth György https://www.origo.hu/itthon/20061024keszultek.html https://mandiner.hu/cikk/20150810_az_szdsz_tol_loptak_a_tankot_2006_ban#commentanch4114450
tevevanegypupu
2023. március 31. 13:17
Isten nyugosztalja Gabriella asszonyt és Nagy Lászlót..De azon gondolkodom, meddig lehet ebből megélni..A rendőrattak 2006. október 23-án történt..ma 2023. március 31. Szervezeteket alapitani és gyatra filmeket gyártani, cikkecskéket irkálni és ájtatosan álldogálni gyertyák mellett..kétségtelen nagyon hatásos..csak épp nem ér semmit. 2010 óta van az Orbán kormány, ami felelősségre vonhatta volna a tetteseket és azokat, akik erre a parancsot kiadták..nagyon gyengécskén sikerült..és ehhez ráadásul nem kellett semmiféle civil szervezet sem. Hacsak ide nem számitjuk Budaházy megfontolatlan, szervezetlen és elég hülye akcióját..ami ugyan nem terrorizmus volt hanem valamiféle kisérlet..és még ezt a kisérletet sem volt képes a kormány úgy kezelni, hogy legalább a hosszú vizsgálati fogságból kiengedjék a "hősöket"..Áder Jánosnak (civilben jogász) esze ágában nem volt kegyelmet adni..lehetett volna tüntetni a kormány ellen tisztelt szerző vezetésével, de azt azért ugye mégsem,, mert ugyan ez a kormány elég szépen segiti tisztelt szerző alapitványát..és ezt a pénzt nem lenne jó elvesziteni..Szóval ez az egész akciózgatás körülbelül nem ér semmit..A kormány amit tudott megtett..sőt még a biróságokat is időnként próbálja kordába szoritani a jog eszközeivel.Ha ennél többet akarnak a civilek, tessék tüntetni, tessék a Hágai birósághoz fordulni..lehet nemzetközi fórumokhoz..Peticiókban fel lehet szólitani a bálnavédők és kerecsensólyomvédők szövetségét álljanak az áldozatok mellé..De civilként ebből éldegélni..az nem túl erkölcsös..
files32
2023. március 31. 11:15
Aki az utcára vitte a "hazafiakat" az persze nem bűnös.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!