A magyarországi „illiberalizmus” felvállalása a békéhez vezető út

2023. február 10. 16:55

Úgy tűnik, hogy a propaganda ködében a tisztségviselők elvesztették a fonalat háború tekintetében.

2023. február 10. 16:55
null
Gavin Wax
American Greatness

„Úgy tűnik, hogy a propaganda ködében a pártos kommentátorok és a választott tisztségviselők elvesztették a fonalat az orosz-ukrán konfliktus tekintetében, amely immár a második évébe lépett.

Sok egykori békepárti demokrata, akik egykor virággyerekek voltak, majd a Bush-féle neokon háborúk idején a »No Blood for Oil« (Nincs vér az olajért) feliratú táblákat lengették, most azért könyörögnek, hogy az orosz holttesteket tömegsírokba halmozzák. Hasonlóképpen, sok republikánus, frissen látva, hogy a mély állam és az ellenőrzött média fél évtizeden át minden elképzelhető hazugságot (és néhány elképzelhetetlen hazugságot) kitalált Oroszországról, azonnal elkezdte felhánytorgatni a háborús propagandát Oroszország és Ukrajna kapcsolatáról. Nem emlékeznek arra, hogy Ukrajnát rendszeresen a világ egyik legkorruptabb nemzetének minősítették, és ott volt, ahol Hunter Biden rutinosan átadta a »Go«-t, hogy pénzt gyűjtsön a kokain- és kurvajárgányaihoz?

A folyamatban lévő konfliktusra adott nyugati válasz jól mutatja, hogy mennyire diszfunkcionális, durva, idióta, kínos és veszélyes lett az amerikai politikai diskurzus – és Európa globalizmus igája alatt álló részei sem járnak jobban. A nemzeti fővárosok európai választott tisztségviselői és a brüsszeli kinevezettek nyugtalanító hajlandóságot mutattak arra, hogy az európai energiaellátást masszívan ellenőrző Orosz Föderáció provokációjával gazdasági öngyilkosságot kövessenek el. Ezek a nemzetek, a liberális demokratikus értékek példaképei, saját arroganciájuk és korrupciójuk súlya alatt omlanak össze.

Egyetlen nemzet tűnik ki azzal, hogy képes józan maradni, és a feszültség közepette nyugtató hatással bírni: Magyarország. A magyar tisztviselők voltak a legkiemelkedőbb kritikusai a kudarcos európai szankciórendszernek, amely az orosz gazdaságot nagyrészt az európai gazdaság rovására kímélte.”

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2023. február 10. 22:22
A cikk így fejeződik be: "Gyakran érveltem amellett, hogy Amerikának egyfajta orbánizmust kellene megvalósítania a túléléshez. Az ukrajnai háború aláhúzta ezt, és azt is megmutatta, hogy minden nemzetnek jót tenne, ha vezetői olyan pragmatikusak, bölcsek, megfontoltak és bátrak lennének, mint Orbán Viktor. A békéhez vezető út, amely a kölcsönös tiszteleten és együttélésen alapul, nem pedig egy új világrendnek való alávetésen, attól függ, hogy a szuverén nemzeti vezetők lemásolják-e Orbán illiberális tervét. Egy jobb, posztliberális világ vár ránk."
masikhozzaszolo
2023. február 10. 20:18
Amerikában ilyet írnak? Megdöbbentő.
Lajoss
2023. február 10. 19:44
Miért nem Moszkvában veri a nyálát a csüngőhasú?
llnnhegyi
2023. február 10. 18:45
Aztaaaaaaa! Így beszél a MJK ( művelt jobboldali közönség) évek óta! Csak most vették észre?? És ezek akarnak háborút nyernie??? Agyilag,testileg nyiszlettek! Fukuyama bohóc filozófus átbaszta őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!