Értéktelenül?

2023. január 10. 21:00

Évek óta hallom, hogy a választók úgy általában ellenzik az „illegális bevándorlást”.

2023. január 10. 21:00
null
Bauer Tamás
Facebook

„Azt hallom Horn Gábortól, a Republikon vezetőjétől, hogy a 2022. áprilisi ellenzéki szavazók leginkább a korrupció miatt, no meg azért szavaztak az ellenzéki listára, hogy ne Orbán Viktor legyen az ország ura. Ezután következnek a jobb életkörülmények, magasabb bérek és nyugdíjak reménye. Olyan értékszempontok, mint demokrácia, európaiság, nyugati orientáció sokkal kisebb szerepet játszottak az ellenzék melletti döntésben. Ez szerepel a Republikon Intézet kutatási beszámolójában. Azoknak, akik saját nyilatkozatuk szerint az ellenzékre (a hatpárti összefogásra vagy a Kétfarkú Kutyapártra) szavaztak a 2022. április 3-i választáson, 24 százaléka első helyen a fideszes korrupció miatt, 21 százaléka Orbán Viktor megbuktatásában reménykedve, 15 százaléka a fizetések és nyugdíjak emelkedésében bízva szavazott így, és ezzel szemben mindössze 7 százalékuk az európai értékek megőrzése miatt, 5 százalékuk Nyugathoz tartozásunk miatt, és mindössze 3 százalékuk a demokrácia védelmében.

Az eredmény nem meglepő, az ellenzéki politikusok is azt gondolják, hogy így gondolkoznak az emberek, és ennek megfelelően elsősorban erről: a fideszes korrupcióról beszélnek, jobb életszínvonalat, magasabb béreket és nyugdíjakat ígérnek, és Orbán Viktort támadják. Teljes az összhang az ellenzéki pártok és választóik között.

De vajon mi az összefüggés iránya? Vajon nem azért a korrupciót jelölik meg motívumnak a választók, mert a pártoktól erről hallanak a legtöbbet? Vajon nem a magasabb bérekről, nyugdíjakról hallanak-e a legtöbbet a választók az ellenzéki pártoktól, s nem ezért várták ezt a remélt kormányváltástól? Vajon nem azért említik kevesen a demokráciát, a jogállamot, mert ilyesmiről nemigen hallottak, hallanak az ellenzéki pártoktól?”

Nyitókép: MTI / Beliczay László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. január 11. 19:33
A mindenkori rendszertámadók legjobb adui.Korrupció,lopás,diktatúra,fasiszta.Nem kell ennek valósnak lenni,a lényeg hogy ezt hallják éjjel,nappal.Ha így van egyből beugrik nekik ,ja azok! Ez a recept.Párhuzamosan pedig az említett nyugati értékek nagy iramban amortizálódnak.Az ember ott is ember.Ott is van korrupció,lopás csak kifinomultabb módokon.Hosszútávon viszont már nem tudják elrejteni,időnként kibukik a dolog.A rendszerváltás körüli csodavárás elmúlt,attól hogy nyugati még lehet holt szar is és sok dolog így is van .Nem vonzó a sok degenerált,ütődött és homokos túltengés sem.A nyugati demokrácia elfajzott.Úgy tesznek mintha mindent lehetne,sőt biztatják is a hülyéket.Valójában viszont álcázás zajlik, a további milliárdok begyűjtése folyik.Az ottani polgároknak kuss van.Ők foglalkozzanak csak a saját degenerált szabadságukkal a pénzzel nem kell törődniük,azt intézik odafent.
Nabakker
2023. január 11. 18:58
Nem értem a problémáját. Ez az alak mindig is egy "értéktelen" alak volt. Legalább is a társadalom számára. No persze az ilyeneknek is meg lehet lelni valamiféle értéküket, de az nem publikus.
Házam Hazája
2023. január 11. 17:33
https://www.hetek.hu/cikkek/online/majmok-bolygoja-piciben-szokott-cerkofmajmok-alakitottak-koloniat-a
csulak
2023. január 11. 17:08
elvtars, itt keresd a korrupciot ! https://www.origo.hu/itthon/20221124-erzsebetvaros-fizetes-baloldal-tanacsado.html https://www.origo.hu/itthon/20221210-a-dilettantizmus-femjelzi-karacsony-varosvezetoi-tevekenyseget.html https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/12/tobb-gyanusitottat-is-kihallgatott-a-rendorseg-a-varoshaza-botranyban https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/12/tobb-tizmilliardos-hiany-a-fovarosi-csatornazasi-muveknel https://demokrata.hu/magyarorszag/dollarbaloldal-igy-omlott-a-penz-a-bajnai-cegekhez-611485/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!