Rövidesen összeomolhat az amerikai határvédelem

2022. december 09. 19:42

Naponta akár 18 ezer irreguláris migráns érkezhet az USA déli határához egy járványügyi szabály eltörlése után.

2022. december 09. 19:42
null
Veres Kristóf György
Corvinák

„Menedékkérő családok egy csoportja még 2021 szeptemberében bírósághoz fordult a járványügyi szabály miatt, a perben 2022. november 15-én született döntés a Title 42 kivezetésére utasította Bident legkésőbb 2022. december 21-ig. A bíróság érvelése szerint a Title 42 alkalmazása nem a törvényben lefektetett célokat szolgálta; értve ez alatt, hogy a kormány egy járványügyi szabályt használt migrációs politikai céljainak elérésére. A májusi döntést azért írhatja felül a novemberi, mert előbbi csak a Title 42 megszüntetésének eljárásmódját kifogásolta, utóbbi viszont a szabály alkalmazását teljességében nyilvánította törvénytelennek.

Mi várható a Title 42 után? A Belbiztonsági Minisztérium legrosszabb forgatókönyve naponta 18 000 migráns érkezésére számít a Title 42 kivezetése után, 2022 áprilisában ez a szám átlagosan 7 800 körül alakult – már az utóbbi is abszolút történelmi rekordnak számított.

Becslések szerint ekkora emberáradat arra kényszerítené a határőrséget, hogy személyi állománynak 90%-át az irreguláris migránsok regisztrációjára csoportosítsa át. Így viszont a tényleges határvédelemre szinte alig maradna ember.”

Nyitóképen: Amerikai határőr Arizona államban a határfalnál május 16-án. Fotó: AFP / Frederic J. Brown

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2022. december 10. 14:47
Legalább ezek az idióták el lesznek foglalva otthon, és szünetel a demokráciaexport.
Armageddon
2022. december 10. 11:31
USA belügy, oszt jól leszarjuk!
Akitlosz
2022. december 10. 01:27
Hatoló hetelő feltételezgető cikk.
Imre Debrecen
2022. december 09. 23:36
Már az USA tekintélye sem a régi! Van még érdekes hír, a mai napon: "Junge Welt: Az Egyesült Államok visszavonul a bolygó stratégiailag fontos régiójából. Joerg Kronauer, a Junge Welt című német újság rovatvezetője arról számol be, hogy az Egyesült Államok visszavonul a bolygó stratégiailag fontos régiójából. "A cikkíró azt írja, hogy Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek megértik, hogy amerikai támogatás nélkül kell szembeszállniuk Iránnal. Ebben a tekintetben elkezdték kapcsolatokat építeni Kínával . Így Cronauer szerint Peking felváltja Washingtont a térségben, ahol az amerikaiak veszítenek."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!