Lelkiismereti okokból indítottunk adománykonvojt Ukrajnába

2022. december 19. 09:04

Amikor megválasztottak főpolgármesternek és a hajléktalanokat kidobták a Keleti pályaudvarról, elkezdtem egy szociális programot. Interjú.

2022. december 19. 09:04
null
Demszky Gábor
Demszky Gábor
Hírklikk

„A »zuhanyhíradó« szerint ön a fővárosi önkormányzattal a mai napig fennálló jó kapcsolatainak köszönhetően gondolt egyet és rákérdezett, volna-e egy porosodó generátor. Mi szüksége volt erre?

Messzebbről indítanék. Én a Wesley János Főiskolán tanítom a harmadéveseket szociális munka szakon, ahova Iványi Gábor vett fel. Értelemszerűen heti rendszerességgel bejárok a Dankó utcába. A háború kapcsán eszembe jutott, hogy gyűjtenék részben magyarországi szegényeknek, részben kifejezetten Kijevbe eljuttatandó, jó állapotban lévő, felhasználható ruhákat. Ez olyan jól sikerült, hogy összegyűlt vagy fél tonnányi ruhanemű. Ezt a mennyiséget, amiben volt gyerek- és felnőttruha, téli holmik, cipő, sapka mindenféle, lényegében egyedül szétválogattam a helyszínen. Ez lett az alapanyag, ami csurig megtöltött egy szobát.

(...)

Az Iványi Gábor vezette közösség hosszú ideje kíméletlen kormányzati pressziók alatt áll, mely közösségnek az elmondottak szerint Ön is része. Miként látja, hogy ennek ellenére, mégis képesek másokat is megsegíteni?

Ebben benne van nagyon erősen az istenhitük, de legalább ilyen erősen benne van a SZETA (Szegényeket Támogató Alap – a szerk.) múltja. Részemről pedig, hogy amikor megválasztottak főpolgármesternek és a hajléktalanokat kidobták a Keleti pályaudvarról, elkezdtem egy szociális programot, ami végigkísérte a húsz éves tevékenységemet. Gáborék, ezt, most lelkiismeretük indíttatta küldetésként teszik, amiben közös elvek alapján vagyunk partnerek.”     

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2022. december 20. 03:25
Demszkáj, idézd fel a képet, amikor a Petőfi szobornál tojás eső hullt rád. Na ott jártál le
Független
2022. december 19. 21:25
Mit keres a nyilvánosság előtt ez korrupt, leszerepelt ember? Még önkritikája sincs.............?
Gyikó István
2022. december 19. 21:08
Strabag-helyesen
machet
2022. december 19. 20:09
Patkány, még mindig ezzel a hajléktalan kamuval jössz elő.Menj már a k anyádba komcsi g...i.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!