Miért „szemétkedik” Karácsony?

2022. október 08. 09:56

Többnapos tekergőzés és orbánozás után úgy döntött, méltóztatik fizetést adni a kukásoknak.

2022. október 08. 09:56
null
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Állítólag vastapsolnunk kellene és Karácsony Gergelyt a vállunkon körbehordozni Budapesten, amiért a főpolgármester – többnapos tekergőzés, sumákolás és orbánozás után – végre úgy döntött, méltóztatik fizetést adni (emelni?) a kukásoknak, akik így újra elhordják majd a szemetünket. A csodálatos hírt, miszerint a megállapodást nyélbe ütötte a sztrájkoló kukásokkal, személyesen ő, Karácsony Gergely jelentette be munkahelyén, a Facebook-oldalán csütörtökön este. Egyúttal érzékeltette, milyen remek kezekben van a főváros, hiszen a Fidesz minden ármánykodása ellenére ő – és csakis ő – kegyeskedett megoldani a helyzetet, emberfeletti tárgyalásokkal elérte, hogy tegnaptól végre elkezdjék kiüríteni a budapestiek kukáit. Nem tudom, máshol mi a helyzet, mifelénk, a XVIII. kerületben e sorok írásakor (péntek kora délután) még semmi jele kukásautóknak, csupán a szemetesedények bűzölögnek förtelmesen napok óta. Ám kizárt, hogy ne jöjjenek perceken belül, hiszen a „magas és vékony” ember megígérte. És amit ő megígér, az meg van ígérve (lásd: minden budapesti újszülött után fát ültet, légkondi a metróra és a többi). (...)

A tények makacs dolgok: a budapestiek idén 18,2 milliárd forintnyi szemétdíjat fizettek – miközben az állami kukaholding 19,6 milliárdot juttatott a fővárosi közműcégnek. Tehát 1,4 milliárddal többet, mint amennyi járna. Ráadásul ez csupán a teljes összeg 75 százaléka, s az éves elszámoláskor (a mennyiségi adatok tükrében) kifizetik majd a fennmaradó 25 százalékot is. Emellett az állami holding további egymilliárd forintot utalt az FKF-nek közvetlenül a kukázási ténykedésével összefüggésben. Az utalások rendben átmentek, Karácsony Gergely fővárosi közművezérének, Mártha Imrének csupán rá kellene pillantania a számlakivonatra, ha netán ráér. (...)

Miközben nem fogadja el a kormány hivatkozását, hogy ebben a pillanatban nincs több száz milliárd forintja a tanárok béremelésére (miután éppen Karácsonyék aknamunkája miatt hazánk nem kapja meg a neki járó uniós forrásokat) –, aközben ő arra hivatkozik, hogy a fővárosnak nincs pár milliója a kukások fizetésemelésére. Ügyes. Vagy még inkább: arcátlan. Végül is nem baj, hogy Karácsony és sleppje ennyit „szemétkedik” a budapestiekkel. Legközelebb majd jobban meggondolják, hova ikszelnek.”

Nyitóképen: Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2022. október 08. 17:31
Mert csak szemétkedni tud. Ennyi az egész tudománya.
Géza Kékazég
2022. október 08. 16:40
Azért valaki nézzen már utánna, hogy számszakilag honnan vette Geri a 4,5M casht.
fapfafap
2022. október 08. 16:37
Oktatás, egészségügy, szemétszállítás, stbstbstb, akkor fog majd normálisan működni, ha az utolsó fideszes is lámpavason lóg, ha ez nem történik meg, csak rohad tovább az ország. Ez van.
artojan
2022. október 08. 14:42
Sajnos ezt a szemétládát még a kukások sem tudják eltakarítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!